Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

A talent to watch: Peet Dullaert

Door Tiany op 02.04.2013

Peet Dullaert is een talent van bij onze Noorderburen, maar zeker 1'tje dat je in de gaten moet houden. Deze Nederlander is nog maar net uit de startblokken geschoten, maar zijn carrière gaat als een speeeeeeer. 

Dullaert studeerde in 2012 cum laude af aan Artez (de modeschool in Arnhem) en won met zijn afstudeercollectie meteen ook de Frans Molenaar Award. 2 vliegen in 1 klap! Dit had als gevolg dat de pers meteen op de kar sprong. Het resultaat? Hij verscheen overal, van Vogue Brasil tot de website van Vogue China. Zijn collectie is dus letterlijk nieuws dat de wereld rondgaat. 

Peet liep tijdens zijn studie stage bij Lanvin en wie goed kijkt, ziet hier en daar wel een referentie. Peet wist tijdens zijn stage al de aandacht te trekken van Alber Elbaz, want hij mocht samen met de hoofdontwerper werken aan een speciaal project. Toen konden we al vermoeden dat Mister Dullaert het ver zou schoppen. De grootmeester van Lanvin herkent immers ruwe diamanten als geen ander. 

Peet Dullaert is net als Alber ook hevig in de weer met diamanten en kralen. Je merkt ze vooral op in de hals, aan de enkels of aan de polsen. Toch geeft hij er heel goed zijn eigen touch aan. Zijn collectie is perfect gesneden met cleane lijnen. De kledingstukken stralen rust uit, maar zijn toch pittig door de gekozen zebraprint en de kleurencombinatie zwart-wit-geel (and a touch of pink, of course). 

Peet Dullaert is van het ‘hands on’-type en een absolute workaholic. Hij was vastberaden om zijn collectie in Parijs te tonen tijdens Paris Fashion Week. Peets wil, werd wet. Hij huurde een appartement in de lichtstad en nodigde alle pers en inkopers uit. The buyers stuurden vooral hun kat (what a shame!), maar de pers was laaiend enthousiast over dit nieuwe talent. Met recht en rede. 

Wij houden Peet Dullaert alvast in het oog, want we verwachten een bloeiende carrière! Daarom maken we ons voor 1 keertje schuldig aan deze kreet: Hup Holland, hup!

Met medewerking van Loes van Look. 

page loaded