Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Sound of 2013

Door Koen op 27.03.2013

Jaarlijks organiseert de BBC een poll waarin muziekkenners stemmen op de artiesten die volgens hen big zullen worden in dat jaar. Eerder hadden we het al over HAIM; de LA-based band van de 3 Haimzusjes die op nummer 1 stonden van de Sound of 2013. 

Top 5

Het moet gezegd dat er naast HAIM nog 4 andere kleppers de top 5 van de Sound of 2013 mochten vervoegen. Ook zij gaan het in alle waarschijnlijkheid maken dit jaar, want wie liep voorgaande jaren al in hun voetsporen? De lijst is lang. 

Zeggen 50 Cent, Yeah Yeah Yeahs, Dizzee Rascal, Keane, Franz Ferdinand, Jos Stone, Bloc Party, The Kaizer Chiefs, The Game, Corinne Bailey Rae, Mika, Enter Shikari, Adele, Duffy, The Ting Things, Florence + The Machine, Empire of The Sun, La Roux, Ellie Goulding, Jessie J, Azealia Banks of Skrillex u iets? Just sayin’...

AlunaGeorge

De runners up van de Sound of 2013 waren AlunaGeorgeThe london act bestaat uit het duo Aluna en George. Zij ontmoetten elkaar toen George (Reid, producer) aan Aluna (Francis, singer) een voorstel deed om een nummer van haar toenmalige band te remixenAnd they clicked.

Ze werkten samen aan een reeks nummers en scoorden hun 1ste succes met de You Know You Like It EP. De bijhorende clip, très stylish & monochrome, ging viral

En hoe klinkt AlunaGeorge dan? Hun sound is een moderne versie van Londense RnB. Beluister hun nieuwste plaat Your Drums, Your Love

Angel Haze

De 3de plaats was weggelegd voor Angel Haze. De 21-jarige rapster uit New York trok het afgelopen jaar de aandacht van heel wat prominenten uit de muziekindustrie.

This tough cookie verbaasde met haar mixtapes, waaruit bleek dat ze kwaliteit kan leveren. Hazes gedetailleerde beschrijvingen van haar troubled past, gecombineerd met een lading flow, leverde haar eind vorig jaar een platencontract op bij Island Records (denk Bob Marley, U2 en The Killers!). 

'New York' is de meest beluisterde (six figures on Youtube!) plaat van deze jonge getalenteerde MC.

Laura Mvula

Op de 4de plaats stond Laura Mvula. The Guardian en BBC Music writer Paul Lester beschrijven haar sound als een mengeling van Billie Holiday en The Beach Boys. 

Maar Laura laat de faam niet naar haar hoofd stijgen. De 26-jarige nachtegaal uit Birmingham noemt zichzelf de geeky kid van de RnB. Met een beetje Whinehouse-style

Laura Mvula zong voor de BBC haar nummer 'Green Garden'. 

CHVRCHES

En CHVRCHES mocht de top 5 in schoonheid afsluiten. Het Glasgow based trio brengt electro-pop met een droevig, maar ook euforisch tintje. En volgens de BBC is het net dat wat CHVRCHES (spreek je uit als Churches) zal onderscheiden van de rest in 2013. 

Met hun single The Mother We Share hebben ze zichzelf in de top 5 van Sound of 2013 gebombardeerd.

Met medewerking van Marieke Decock.

page loaded