Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Vivienne Westwood x English National Ballet

Door Bieke op 18.03.2013

Jaja, de Britse ontwerpster is inderdaad van alle markten thuis. Hier komt het rock 'n roll Zwanenmeer: Vivienne Westwood, de crazy punk queen of fashion werkt samen met The English National Ballet aan een campagne om de compagnie te 'rebranden'.  

Met de onconventionele Vivienne Westwood wil de balletgroep duidelijk laten zien dat zij niet alleen staan voor traditie, maar ook voor moderniteit. Dat is het beeld dat zij naar voren willen brengen in hun campagne. Geen tutu's meer, alleen nog fashionable prima ballerina's.

Deze campagne is het idee van nieuw artistiek directrice Tamara Rojo, met als bedoeling om het ballet op een andere manier te promoten. Dit wil ze doen door samen te werken met mensen uit andere kunsttakken. En zij heeft de Britse ontwerpster gekozen om de kick-start te geven van deze imagoverandering. Onderaan kunnen jullie kijken naar een korte behind-the-scenes video van the making of.

Voor de campagne van dit seizoen zullen de balletdansers niet alleen gekleed worden in kledingstukken uit de Westwood archieven, maar zij mogen ook stukken dragen uit de nieuwe collectie van Dame Westwood. I wish I was a prima ballerina.

Rojo heeft ook al duidelijk aangegeven dat Vivienne Westwood nog maar de 1ste is met wie ze gaat samenwerken. Wij zitten op het puntje van onze stoel voor de volgende samenwerking!

Met medewerking van Lissa De Peuter.

page loaded