Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Face Forward: Marine Deleeuw

Door Catherine op 14.03.2013

Marine Deleeuw is Frans van origine, maar wie bij het horen van haar naam een band met ons land vermoedde, zit er niet ver naast. Ze groeide op in Noord-Frankrijk & werd ontdekt tijdens de castings voor de Belgische modellenwedstrijd Future Top Model.

Sindsdien doet Deleeuw, die en Belgique door Dominique Models wordt vertegenwoordigd, het geweldig goed. Tijdens de jongste fashion weeks kon je haar onder andere spotten op de catwalk voor Chanel, Dolce & Gabbana en Sonia Rykiel. Niet de minsten! 

Verder is de kans groot dat je haar hoge jukbeenderen & borstelige wenkbrauwen hebt gezien in de zomercampagne van Louis Vuitton of op de cover van Wallpaper*



Met de klok mee: Chanel, Valentino, Dolce & Gabbana, Sonia Rykiel FW2013

Ook leuk: Marine liet zich in januari 48 uur lang volgen door fotograaf Philippe Wojazer. Het resultaat is een verrassend fotodagboek van de coutureweek in Parijs. We zien onder andere hoe de Franse schone zich naar castings & fittings sleept voor grote namen als Libanese designer Zuhair Murad en Maria Grazia Chiuri & Pier Paolo Picciolo, het duo achter modehuis Valentino.




Fittings, wachten, wachten, wachten & dan de catwalk op voor Zuhair Murad Couture SS2013

Backstage oefent Deleeuw haar loopje & smeedt een band met haar model friends, maar de beelden tonen dat het modellenbestaan niet alleen glitter & glamour is. We're talking eindeloos wachten & even veel sigaretten- & koffiebreaks. Gelukkig vergeet je dat wellicht allemaal wanneer je uiteindelijk die runway afstruint in een geweldige couturecreatie.

Sorry, Marine, geen medelijden dus.

Beeld: Style, Philippe Wojazer.

Meer leven zoals het is op de website van The NY Times.

page loaded