Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Waarom wij van Jennifer Lawrence houden

Door Catherine op 03.03.2013

Stel je voor: je bent genomineerd voor een Oscar. Niet zomaar 1, maar die voor beste actrice. Je durft niet te hopen dat je het beeldje echt gaat winnen - die ouwe veteraan Emmanuelle Riva gaat je vast te slim af zijn - maar haalt toch maar je beste jurk uit de kast. Met andere woorden: je belt Raf Simons op in Parijs en laat nog snel een Dior Couture'ke overvliegen. De avond zelf houd je je adem in wanneer Jean DuJardin de envelop openmaakt en... hij roept jouw naam!

Je kan het amper geloven, maar hebt gelukkig de reflex om snel recht te staan, een omhelzing uit te delen en gezwind richting podium te lopen. Dan schrijd je gracieus de trappen op, in je hoofd die overwinningsspeech die je toch stiekem had voorbereid nog eens overlopend... en gaat genadeloos tegen de korst.

Het gebeurde Jennifer Lawrence.

De actrice is sinds de avond in kwestie een Oscar én een epic fail rijker & het internet kreeg een aanleiding voor duizenden woordgrapjes, videocompilaties & andere vormen van leedvermaak. Maar sommige mensen lijken Lawrence sinds het pijnlijke voorval - haha - net in de armen te hebben gesloten. En wij behoren tot die laatste categorie.

Vijf redenen waarom wij van Jennifer Lawrence houden:

1. Ze is clumsy & herinnert ons eraan dat niemand perfect is, zelfs A-listers niet.
2. Ze is niet bang van zelfspot, zo zei ze toen ze uiteindelijk haar Oscar in ontvangst nam: "Dit is gestoord. Jullie staan gewoon recht omdat ik ben gevallen. Dit was zo beschamend!"
3. Ze denkt niet te veel na: de gelaagde Dior-jurk op de SAG Awards kwam zo ver naar boven toen ze bruusk opstond dat hij wel gescheurd leek & de actrice had kunnen weten dat je niet loopt, maar traag schuifelt in een prinsessenkleed met sleep. 
4. Ze doet ons denken aan onszelf, wanneer we na een consumptie of drie te veel op ons bakkes gaan. #thatneverhappened #okitdid
5. En vooral: zelfs op haar dieptepunten ziet Lawrence er nog stunning uit.


De Dior-jurk die zowel Lawrence als Marion Cotillard een oops-momentje opleverde. Raf, jij stiekemerd.

Het bewijs? Deze nepadvertentie voor Dior die blogger i-nsan in mekaar knutselde. Als dat geen geweldig dramatische couturecampagne is, weten wij het ook niet meer.

Raf Simons hangt al aan de lijn.

page loaded