Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Allereerste Fashion MBA start in September

Door Aline op 02.03.2013

The University of the Arts London, yup waar Belmodo addict Patricia en mezelf onze fashion abroad opleiding hebben gevolgd & andere fashion legendes of course, biedt vanaf september een nieuwe opleiding aan.

De studie, Master of Business Administration programme, zal studenten toelaten om te netwerken & socializen met leidinggevende figuren uit de mode-industrie. Op de koffie met Vivienne Westwood en champagne nippen met Stella McCartney... Je kan het slechter treffen!

"This MBA will be a first for the UK and is unique in that CEOs and directors from the industry will share their experience. Fashion has characteristics that other industries don't have. It is a trillion dollar industry, far ahead of the music industry in earnings, yet there is a shortage of high-calibre executives." - dixit George Bouvier, the course director, in The Times

Het programma zal 18 maanden duren en de lessen zullen doorgaan in hartje Londen, vlakbij Covent Garden in The Hospital Club. Tijdens deze 18 maanden wordt alles in de fashion-bizz gecovered. Van marketing tot design, van PR tot buying, voor ieder wat wils. Na deze opleiding ben je ongetwijfeld thuis in alle modemarkten.

"There is a strong demand for a broader skill set. Life cycles in fashion are much shorter than in other industries. Trends crop up in different areas around the world and it is impossible to predict what will happen in six months' time,The fashion industry is not like working in a bank. Leaders must manage very creative individuals, as well as production and sales teams." - dixit Bouvier

Er wordt geschat dat ongeveer 90% van de studenten niet uit the U.K. zullen komen, dus ladies & gents, give it a go en wie weet, zit jij in September wel in LaLaLonden!

page loaded