Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

In the mood for: Never Let Me Go

Door Aline op 23.02.2013

Sommige films blijven je bij, andere niet. Zo eenvoudig is het! Toen mij onlangs werd gezegd dat ik Never Let Me Go moest zien, deed ik dit op 1 of andere druilerige avond in januari.

De film was onwaarschijnlijk pakkend (lees: Aline huilde tranen met tuiten), en niet enkel het verhaal kon mij bekoren, ook mijn fashion hartje ging sneller slaan bij het zien van de perfecte styling

Het verhaal speelt zich af in 1952 en de keuze van de kledij is p-e-r-f-e-c-t: na-oorlogs, maar toch met klasse & stijl. Denk aan diepe warme kleuren als mosgroen, kaki, diep bordeaux, warm bruin... 

Meisjes met kleedjes en rokjes tot net op of boven de knie, wollen cardigans & gekleurde panty's in de diepe & warme herfstige kleuren. Jongens in kostuumbroeken met veel tweed & wol. Polo's in velours, trenchcoats & veterschoenen. 

De styling & outfits van Never Let Me Go zijn trouwens helemaal on trend met FW2013 aangezien we op de runway veel gelijkaardige kleuren en materialen spotten.  Indien je nog niet 100% overtuigd bent van de film, bekijk dan even de trailer en laat je meeslepen naar het Groot-Brittannië van de jaren '50... en door een geweldige Keira Knightley die een top prestatie neerzet!

Lady Kiriloff schreef al over haar 3.1 Phillip Lim adoration in het Belmodo artikel: NY excuse... en ook ik ben holder-de-bolder verliefd op elk silhouet dat in New York de catwalk werd opgestuurd. 

De collectie deed me ook enorm denken aan Never Let Me Go, versie anno 2013: het gebruik van materialen, de kleuren, de trenchcoats... Of Mister Lim zijn inspiratie daar haalde, we'll never know... Ondertussen kunnen we gewoon genieten van de pretty outfits en opgelucht ademhalen dat het een mooie winter beloofd te worden...Staan op mijn lijstje: de boots / kniekousen / wat het ook mag zijn, it must find its way to my closet

page loaded