Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Het antwoord op al je fashion vragen

Door Astrid op 23.02.2013

Er bestaan zoooooveel verschillende modehuizen, it-girls, designers (die dan nog eens om de haverklap van bedrijf veranderen), fotografen en ga zo maar even door, dat een mens door de fashion bomen het bos soms niet meer ziet. En bij Vogue waren ze niet embarrassed om dat toe te geven. Integendeel, zij gingen aan de slag en stampten Voguepedia uit de grond!

Jawel, je leest het goed, Voguepedia! Mijn BFF ontdekte deze schat per toeval -zoals de beste ontdekkingen- toen ze een beetje aan het rondsurfen was. And I must say, it’s highly addictive.

Niet helemaal hetzelfde als Wikipedia, waar gebruikers zelf de content maken, maar aan informatie geen gebrek! De site is al sinds mei 2011 online en de meeste info komt, natuurlijk, recht uit de Vogue archieven.

Zo spot je er de complete geschiedenis van big fashion & beauty labels, alle info over modellen, fotografen en ‘personalities’ (dekt zoveel meer ladingen dan ‘it-girls’) en wanneer die bijvoorbeeld voor het 1st in Vogue verschenen.

Het leukste deel van de site vind ik persoonlijk ‘turning points’. Je leest er over de opkomst van de black on black trend, de (Anna) bob, de revolutie die de minirok ontketende en over dé eighties power dressing trend. Deze fashion encyclopedie is zeker nog niet volledig maar wat niet is, kan nog komen natuurlijk…


Turning points Le Smoking & Black on Black

Ik heb trouwens gezocht naar de Voguepedia App, maar die is nergens te vinden, snif snif! Zouden ze bij Vogue een ideeënbus hebben?

Foto’s via Voguepedia

page loaded