Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Face Forward: Saskia de Brauw

Door Kim op 22.02.2013

Holland’s got talent, want na een Face Forward artikel over Daphne Groeneveld en Milou van Groesen is het nu de beurt aan de Nederlandse Saskia de Brauw. Het model, intussen 31, heeft een signature androgyne look wat haar onderscheidt van de rest. Zo verscheen ze in de SS13 Saint Laurent campagne, maar dan wel die voor mannen. Saskia scheen er zich 1st niet van bewust te zijn geweest dat het om een shoot ging voor de mannencollectie.

Zo vertelde ze tegen i-D:

To be honest, for me it wasn’t even clear we would be shooting a men’s campaign. As the day evolved it became evident that he wanted to use me for his men’s campaign. Slimane told me I was boyish in his eyes. For him femininity and masculinity are the same thing, the difference is not so interesting, he said.Saskia nam op haar 16de een break van haar modellencarrière om zich toe te leggen op haar interesse in kunst. Op haar 29ste maakte ze een comeback, en dat deed ze meteen goed -ze stond prompt op de cover van Vogue Paris en Vogue Italia in dezelfde maand.

Ze mag dan als “oud” beschouwd worden in de modellenwereld, toch boekt ze nog opdrachten bij de vleet. De Nederlandse is het o.a. model van dienst in de SS13 campagnes van Lanvin, Fendi, Giorgio Armani en Saint Laurent men.

page loaded