Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Bijzondere hotels voor bijzondere nachten

Door Michael op 14.02.2013

Hmmm, een heerlijk weekendje weg met je lover tijdens Valentijn. Of een maandje later, omdat jullie 487 dagen samen zijn. En nogmaals een maandje later om de aprilse grillen te vergeten. En in mei nog 1 keertje, want dan leggen alle vogels een ei en dat MOET je vieren, toch? In juni wordt je moeder 50, meaning: ik heb een goed excuus nodig om niet naar het 'Arlette wordt 50' familiefeest te moeten gaan. Dusss … reden genoeg om nóg een weekendje met je vriendje te boeken.

Daarvoor en voor al die andere momenten waarop jullie eventjes weg willen: 5 originele 'weekendje weg' adresjes.

Les Cabanes de Marie

Een kinderdroom die uitkomt: slapen in een boomhut. Geen exemplaar gemaakt van oude paletten, sjorhout en restjes verf –no offense– maar 1tje met alle luxe, met alles erop en eraan. Marie heeft er zo 1tje in de aanbieding.

In het hartje van België, in het park rond Château de la Rocq, liggen les Cabanes de Marie. Hier kan je in alle rust genieten van de natuur, de luxe en elkaar. De boomhut is uitgerust met alle benodigdheden voor een romantische avond: kingsize bed, bad én douche, terras, iPod dock, Nespresso machine, diner menu’s,… Het ontbijt en de fantastische omgeving zijn inbegrepen. Dit alles voor de mooie prijs van € 300,- per nacht.


Les Cabanes de Marie
Château de la Rocq
Rue Omer Lion
7181 Arquennes

In de hippe Kip

Het hoeft natuurlijk niet altijd super deluxe te zijn. Voor de avontuurlijke romantici onder ons is er ‘In de hippe Kip’. Hier kan je stacaravans huren voor een prikje. Deze caravans zijn lekker hip en retro ingericht en hebben hun vast plekje op camping De Vledders in Schipborg, Drenthe. Je kan kiezen tussen een kleine, maar cosy ‘hippe Kip’ voor de romantische zieltjes of grotere caravans als het kot te klein wordt voor al jullie liefde!

Misschien het leukste om tijdens de zomer te doen, aangezien het leven zich bij kamperen vooral buiten afspeelt. Vanaf € 125,- voor een midweek.

Maartje Koning
In de hippe Kip
Camping De Vledders
Schipborg
Drenthe

Martin’s Patershof

Voor de heilige boontjes is er Martin’s Patershof, een oud klooster van minderbroeders dat werd omgedoopt tot luxehotel. Er zijn maar liefst 23 kamers en slapen doe je in een zalig Salus-bed: de beste kwaliteit uit het Hoge Noorden.

Je kan kiezen uit 5 soorten kamers van ‘Cosy’, over ‘Charming’ tot ‘the Best of Home’. Die laatste suite bevindt zich recht boven het hartje van de kerk: het altaar. Luxe, kwaliteit en comfort zijn de kernwoorden. Een bubbelbad, safe, wifi, Nespresso machine, minibar, slippers en badjas maken de ervaring compleet.


Martin’s Patershof
Karmelietenstraat 4
2800 Mechelen
+32 (0)15/46.46.46

Hôtel du Petit Moulin

Paris is always a good idea! Dit luxehotel huist achter de façade van de oudste bakkerij van Parijs. De kamers zijn al even charmant levendig en een tikkeltje decadent. De 17 kamers staan voor het eclecticisme van het 3de arrondissement van Parijs: ‘le Marais’, tevens het arrondissement waarin het hotel ligt. Elke kamer is ingericht in een bepaalde tijdsperiode waardoor ‘le Marais’ ging. Zo maken jij en je geliefde een reis door de tijd.

Dit viersterrenhotel is ideaal gelegen voor een bezoekje aan de boetieks, restaurants en cafeetjes én het Picasso en Carnavalet Museum. Heel handig en -zeer uitzonderlijk in Parijs- je kan er gratis parkeren.


Hôtel du Petit Moulin
29-31 Rue du Poitou
Parijs
+33 1 42/74.10.10

Nuit Blanche

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand: wie is de mooiste van het land? Jij natuurlijk! Ja, jij!

Moest daar nog iemand aan twijfelen, dan komt daar snel verandering in. 1 nachtje in ‘Nuit Blanche’ en je waant je meteen Sneeuwwitje, anno 2013. Dit guest house zit verstopt in het hartje van de oude stad in Brugge. Een middeleeuws pand voert je mee naar eenvoudigere tijden.

Je kan kiezen tussen de gotische (€ 175,-/nacht) en de middeleeuwse kamer (€ 195,-/nacht): het interieur van oude, vervlogen tijden gecombineerd met alle modern comfort. Het Bourgondisch ontbijt wordt geserveerd in het atelier van de schilder.


Guesthouse Nuit Blanche
Groeninge 2
8000 Brugge
0032 (0) 494/40.04.47

Met medewerking van Maxime Yde.

page loaded