Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Art x Fashion

Door Karen op 12.02.2013

De mode-industrie, you love it or you hate it. We love it, of course, maar heel wat artiesten hebben een haat-liefde verhouding met deze industrie. Het resultaat? Amazing artwork met een kritisch kantje. Ze trekken labels uit hun context, lenen het logo voor een goed doel of uiten kritiek op het modesysteem. Enkele remarkable examples voor jou op een rij!

Designer drugs 

De kans dat Jonathan Paul binnenkort een rechtszaak aan zijn broek heeft van verschillende modehuizen is vrij groot. Toch maakt zijn designer drugs ons heel erg curious. Pillen met logo’s van Hermès, YSL en Chanel. Medicijnen voor koopzieke mensen. Weird but fascinating at the same time!

Lego x Chanel x Louis Vuitton 

Artiest Dale May speelt met 3 merken namelijk Lego, Chanel en Louis Vuitton. Hij heeft in zijn portfolio 2 legopoppetjes: Coco Vader en V3PO Louis Vuitton. Hij speelt met populaire cultuur, luxe en nostalgie. Bij het zien van deze poppetjes komt het kind in mij plots weer naar boven! 

Chanel Gun 

De Nederlandse juwelenontwerper Ted Norton heeft een geweer ontworpen met de 7 belangrijkste essentials (volgens hem!) voor iedere vrouw : (Chanel) lipgloss, antieke hairpin, 18 karaat gouden tandenstoker, a vile of perfume, een 24-karaat gold bar, een USB-stick en tot slot een Viagra pil. Dat is op zijn minst... opmerkelijk te noemen. 

Louis Vuitton condoom 

Het brein achter deze hype is Irakli Kiziria, een architecte die deze condooms creëerde om de strijd tegen HIV en Aids te steunen. Wil jij zelf fashionable zijn tussen de lakens? Er wordt verwacht dat je deze binnenkort kan kopen voor € 50,-  per stuk.

Wafelijzer Louis Vuitton  

Nog een voorbeeld van een kunstenaar die de draak steekt met Louis Vuitton! Kunstenaar Andrew Lewicki ontwierp dit wafelijzer. Wie heeft er gezegd dat een fashionable ontbijt enkel bestaat uit salade, groenten en magere yoghurt? Geef ons maar een Louis Vuitton wafel! 

Met medewerking van Loes van Look. 

page loaded