Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Jean Paul Gaultier exposeert in Rotterdam

Door Angelique op 10.02.2013

Afgelopen vrijdag nam ik de Jean Paul Gaultier Thalys richting Rotterdam voor de exclusieve voorstelling van de expositie The Fashion World of Jean Paul Gaultier, jawel in het bijzijn van de grootmeester hemzelf.

Wat is de ondertussen 60-jarige ontwerper een sympathieke verschijning. Hij praatte in het bijzijn van de directeur van de Rotterdamse Kunsthal en de Canadese curator van de expo maar liefst 45 minuten ronduit over zijn carrière én leven


De internationale pers hing aan zijn lippen en zijn voeten! Want let vooral op de UGG's aan de poezelige voetjes van Meneer Jean Paul, funny!

Jean Paul Gaultier facts & figures

Meneer Gaultier is gekend van zijn expressieve, zelfs exhibisionistische stijl. Sinds dag 1 zorgde hij meteen voor een frisse soms erg rebelse maar gelukkig ook zeer gesmaakte wind in de modewereld.

Gestart in 1970 met alleen budget voor 10 meter stof en met zijn teddybeer Nana als prototype ontwerppopje... , was het vooral zijn oma die hem op dat moment inspireerde en aanmoedigde om kleding te maken. Ruim 40 jaar later is Jean Paul Gaultier één van de grootsten van zijn generatie.

Laat ons, geheel gepast bij deze expo, even een paar milestones uit het werk van Jean Paul Gaultier opsommen. Hij ontwierp in 1990 de ondertussen wereldberoemde corset kostuums voor de toen nog piepjonge Madonna en haar Blond Ambition tour.

In 1993 heb ik aan Gaultier ook mijn eerste parfum te danken. Jean Paul Gaultier Classique is één van de bekendste nieuwe generatie parfums die meteen mag toegevoegd worden aan het rijtje klassiekers van de couture huizen als Paris van Yves Saint Laurent en N°5 van Chanel.In de jaren 2000 was de designer ook creatief directeur bij Hermès en bleef hij uiteraard ontwerpen voor Maison Jean Paul Gaultier. Hij ontwerpt nog steeds als goede vriend ook voor popsterren als Madonna, Kylie Minogue, Gwen Stefani en vele anderen.

Wist je trouwens dan onze eigenste Hannelore Knuts behoort tot het rijtje exclusieve muzes van de aimabele 'enfant terrible' ontwerper. Hannelore werkt nog steeds voor Jean Paul Gaultier. En ook 1 van zijn bekendste ontwerpen werd door het Limburgse topmodel in 2000 in Parijs geshowd.

Jean Paul arriveert met Thalys in Rotterdam

Dit alles en nog veel meer kan je nu vanaf vandaag zelf bewonderen in Rotterdam. De expositie arriveert dan ook maar 1 keer in Nederland en dat zullen we geweten hebben. De assertieve Noorderburen hebben dat heel goed gedaan want heel Rotterdam is ingepakt in Jean Paul Gaultier, zelfs de Erasmusbrug én de bomen dragen gestreepte corsetten. Echt knap!

Voor de rest ga ik niet teveel vertellen over de expo zelf, want je hebt echt wel redenen genoeg om het met je eigen ogen te gaan zien.

The Fashion World of Jean Paul Gaultier
From de sidewalk to the Catwalk

Kunsthal, Museumpark
Westzeedijk 341
3015 AA Rotterdam, Nederland
www.kunsthal.nl

Van zondag 10 februari t.e.m. zondag 12 mei 2013. Iedere dag van 11:00 tot 17:00, opgepast gesloten op 30 april.

De expositie trekt daarna naar New York, dus als je weet dat Rotterdam maar een uurtje rijden is uit Antwerpen en zelfs maar een half uurtje met Thalys, dan weet je het ook wel hé! Je krijgt zelfs korting bij Thalys als je de expo gaat bekijken. Check het voordeelprogramma en voor meer info www.thalys.com

Belmodo Rotterdam trippin' tips

Wil je nog meer info over Rotterdam want het is ook de ideale stad voor een weekendje weg, dan vind je alles via www.rotterdam.info. En natuurlijk hebben wij ook nog tips voor jullie.

Check hier onze must-see video waarin Tiany je meeneemt naar een aantal Belmodo shopping & taste hotspots in Rotterdam! Enjoy en mochten jullie gaan, laat ons dan zeker ff weten hoe het geweest is.

page loaded