Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

5de editie Affordable Art Fair in Tour & Taxis

Door Karen op 08.02.2013

Van Los Angeles tot Hong Kong zijn mensen op zoek naar kunst, en als het even kan liefst nog binnen hun budget. De Affordable Art Fair wordt in 14 landen over heel de wereld georganiseerd en België is 1 van de lucky few.

Affordable Art Fair 2013 in Tour & Taxis in Brussel is the place to be om kunst te ontdekken. Je vindt er schilderijen, afdrukken, beeldhouwwerken en foto’s met een prijskaartje tussen € 50,- en € 5.000,-. Minder bekende kunstwerken hangen tussen werken van gerenommeerde kunstenaars als Damien Hirst en op ieder item hangt verplicht een prijskaartje zodat je onmiddellijk kan zien wat binnen jouw budget past. 

I do not want Art for a few any more than I want education for a few, or freedom for a few. - William Morris, Artist

Deze 5de editie van AAF brengt 90 internationale kunstgaleries samen die meer dan 500 kunstenaars tentoonstellen. Jaarlijks wordt er een selectie van een tiental jonge Belgische talenten voorgesteld. Dit jaar worden deze gekozen uit de categorie rond hedendaagse fotografie met veelbelovende Belgische kunstenaars als Sara Eechaut, Grégoire Pleynet en Julie Calbert. Zeggen deze namen je niets? Wacht nog enkele jaren...


Ben je een art expert of ben je gewoon op zoek naar een pièce de résistance om je interieur op te fleuren? Ga dan zeker eens langs bij Tour & Taxis tussen donderdag 21 en zondag 24 februari. Check zeker ook onze favoriete stukken die je zal herkennen aan het 'Approved by Belmodo' label. 

Food & drinks

Atelier Yves Mattagne opent, net als de voorgaande jaren, ook nu weer een pop-up restaurant met heerlijke gerechten aan kleine prijzen. Aan de bar kan je ook genieten van een frisse pint. 

Bij het zien van al dat moois, krijg je misschien zin om zelf wat arty te doen. Het Centrum voor Grafische Kunst en het Gedrukte Beeld van La Louvière organiseert voor deze editie van AAF gratis workshops graveren voor iedereen. 

De kleinste kunstliefhebbers (van 3 tot 12 jaar) kunnen terecht in het BKF-dorp (Belgisch Kinderfonds) en tijdens het weekend is er een kinderhoekje voorzien van 11:00 tot 19:00. Hier leren de kinderen via leuke activiteiten spelenderwijs over kunst.

Alle info en tickets vind je op de website van Affordable Art Fair.

Place to be

Tour & Taxis 
Avenue du Port 86c
1000 Brussel

Openingsuren

Donderdag 21 februari: 12:00 - 18:00 (enkel op uitnodiging)
AAFter work: 18:00 - 22:00
Vrijdag 22 februari: 12:00 - 20:00
Zaterdag 23 & zondag 24 februari: 11:00 - 19:00

Tickets

Volwassenen: voorverkoop € 11,- / deur € 13,-
Kortingen: voorverkoop € 8,- / deur € 11,- (studenten, 65+'ers en werkzoekenden)
Kinderen onder de 16 jaar: gratis

Dankzij Belmodo maak jij kans op een duoticket voor de Affordable Art Fair. Doe mee aan onze wedstrijd en wie weet mag jij wel gratis en voor niets Tour & Taxis binnen!

Met medewerking van Marieke Decock.

page loaded