Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Eastpak x Raf Simons

Door Tiany op 05.02.2013

Raf Simons, creatief directeur van Dior, heeft blijkbaar toch nog gaatjes gevonden in zijn overvolle agenda. Hij is voor de 4de keer een samenwerking aangegaan met het urban lifestyle merk Eastpak. Even schipperen tussen couture en streetNo problemo, Raf can do it all

Wij houden bij Belmodo iedere stap die Raf Simons zet in modeland nauwlettend in de gaten. Dat is al lang geen geheim meer & kon je al lezen in de Belmodo artikels PFW: Christian Dior SS13, de 1ste prêt-à-porter campagne van Raf Simons en Love it or hate it: bedazzled lips @ dior. Groupies? Wij? Misschien wel, we zijn gewoon in love met alles wat deze Belgische goeroe doet en dat is voor de Eastpak collectie niet anders. 

De samenwerking resulteerde in 2 collecties: een catwalkcollectie en een retailcollectie. De catwalkcollectie werd voorgesteld op woensdag 16 januari 2013 en is de haute couture variant van de retailcollectie. Deze retailcollectie is vanaf juni 2013 beschikbaar bij geselecteerde retailers. So, be patient ladies and gents. 

De catwalkcollectie 

De catwalkcollectie heeft een couture look & feel. Hoogwaardige, zijdeachtige jacquardstoffen, glanzende boorden, glimmende materialen en geborduurde logo’s. De rugzakken spelen met verschillende patronen en kleuren. The result? 6 gestreepte patronen en 7 kleurblokken, een harmonieus geheel. Ook verwerkte de modekoning innovatieve fabricagetechnieken als onzichtbare boorden en verborgen stiksels in de collectie. Very Raf. 

De retailcollectie 

Eastpak x Raf Simons IV is een collectie die Simons zijn stoffen en versieringen combineert met de Eastpak materialen. Deze staan bekend om hun onverwoestbare kwaliteit dus why not? Deze collectie is beschikbaar in een beperkte selectie kleuren: purper, marineblauw, zwart/zilver gestreept en bruin/marineblauw gestreept. 

Dit is niet de 1ste samenwerking tussen Eastpak en Raf simons. “5 jaar na de 1ste beperkte Catwalkcollectie lente/zomer 2008 en 2 bijzonder succesvolle samenwerkingen voor de retail, was het een hele eer dat Raf ons opnieuw contacteerde om samen te werken aan dit project." Dit zei Toon Kympers, VP Product & Merchandising bij EASTPAK. "Het wederzijds begrip en respect tussen beide teams heeft opnieuw gezorgd voor een verbluffende collectie: een project waar 2 verschillende werelden samenkomen, die zowel de consumenten van de catwalk als uit de stad samenbrengen.” 

4 toffe samenwerkingen later zijn wij nog steeds in de wolken van het werk van beiden. What do you think? Een Eastpak voor deze zomer in een jasje van Raf Simons, yes or no? Bij ons klinkt het antwoord heel erg luid: YESSSSS.

Wil je graag meer weten over de vorige collaborations van Eastpak & Raf Simons? Lees dan snel Raf Simons & Eastpak

Pictures: Piero Cristaldo

Met medewerking van Loes van Look. 

page loaded