Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Reimagine The Everyday Design Challenge

Door Tiany op 01.02.2013

Een vork, een mes en een lepel. Alledaagse voorwerpen die we verschillende keren per dag gebruiken. Voorwerpen waar we niet meer bij stilstaan en die we niet eens meer opmerken. Ho, STOP, HO. C&A gaat doordeweekse voorwerpen een nieuwe invulling geven. Of beter gezegd: ze gaan aanstormende ontwerpers een nieuwe invulling laten geven aan deze voorwerpen. Ontwerpers uit alle modehoofdsteden van Europa zijn geselecteerd voor deze job: Reimagine The Everyday.

Wat ze gaan doen? Ze gaan kleding en accessoires maken van dit groene bestek. Hmmm. Ik ben nog niet helemaal overtuigd hoe er dit dan uit zal zien, jullie wel? Wel, goed nieuws want we kunnen direct het resultaat gaan bekijken. De ontwerpen van de deelnemers worden tentoongesteld in 8 geselecteerde etalages van C&A. Een complete etalage gewijd aan het plastic groene C&A bestek en de wonderlijke creaties van de ontwerpers. Curious? Ik in ieder geval wel. 

De naam van deze actie is Reimagine The Everyday challenge. Dit laatste woord verwijst natuurlijk naar een wedstrijd. Een wedstrijd met een niet te missen prijs: maar liefst € 10.000. Dit bedrag mag de ontwerper schenken aan een project naar keuze om creatief talent te promoten. De stemmen worden fifty-fifty verdeeld tussen een jury en het publiek. Jullie kunnen stemmen voor jullie favoriet via Facebook en de andere 50% van de stemmen wordt beslist door een jury van C&A.

Onze Belgische deelnemer heet Tom Van der Borght. Hij heeft een eigen label dat dezelfde naam draagt & is bekend voor zijn uniseks kleding met veel liefde voor felle kleuren met psychedelische patronen en stoffen. Een ontwerper die ontzettend open minded is en van niets bang lijkt te zijn. Alles wat door zijn handen is gegaan, knalt van de catwalk. 

Andere landen en kandidaten zijn: Miriam Lehle (Duitsland), Pauline van Dongen (Nederland), Axelle Migé (Frankrijk), Halina Mrozek (Polen), Günseli Türkay (Turkije), Georgina Santiago (Spanje) en Andreas Eberharter (Oostenrijk). Een mooie selectie ontwerpers, maar wij zijn er natuurlijk van overtuigd dat onze Tom de beste is wink.

Blijf op de hoogte van alle vorderingen via Facebook of via Twitter met de hashtag #reimagine. De ontwerpers geven je hier een insight in hun creatieve proces, inspanningen en sneak previews van de kleding. Sounds great, right? Wij zijn alvast super benieuwd naar alle creatieve uitkomsten van dit experiment!

Met medewerking van Loes van Look. 

page loaded