Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Axelle Red aka Fashion Victim

Door Michael op 30.01.2013

Axelle Red-Fashion Victim werd met veel toeters en bellen aangekondigd op Belmodo. Heb je dit volledig gemist? Lees dan Axelle Red @ Modemuseum Hasselt en Axelle Red – Fashion Victim. Ze bouwden de spanning goed op met 1st een aankondiging en daarna de voorstelling in Parijs maar nu is het dan toch echt echt echt zover. De tentoonstelling is officieel GEOPEND. Hooray

De tentoonstelling toont de gigantische garderobe die Axelle Red door de jaren heen heeft opgebouwd. Een garderobe die toonaangevend is voor iedere modeliefhebber en vooral een garderobe waar iedereen jaloers op is. Tabi schoenen van Margiela, hoeden van Elvis Pompilio en een broek van Véronique Leroy? Yes please.


Axelle haar carrière schoot uit de startblokken tegelijk met de ‘de Zes van Antwerpen’. Deze parallel in de geschiedenis zorgt ervoor dat Axelle haar kledingkast sterk Belgisch getint is. Het concept ‘Belgische mode’ was een feit en Axelle vestigde zich als ambassadrice. Deze keuze benadrukte haar Belgische afkomst naar het publiek toe en op internationaal niveau.

In haar kledingkast veel Maison Martin Margiela, Haider Ackermann, Véronique Leroy, A.F. Vandevorst, Elvis Pompilio, Bruno Pieters, Olivier Theyskens and many many more. Worden jullie ook ontzettend greedy bij het lezen van deze namen of ligt dit enkel aan mij? 

Een prachtige tentoonstelling vol eye candy, zonder twijfel, maar achter ieder kledingstuk zit ook een verhaal. Axelle Red geeft je een insight in haar leven aan de hand van haar kleding. Een tentoonstelling vol heerlijke anekdotes, quotes, concerten en shoots.

Grafisch ontwerper en vriend aan huis Paul Ritter nam al deze inhoud voor zijn rekening en gaf de complete expo vorm. Hands up voor Paul Ritter want de tentoonstelling zal je zeker niet teleurstellen. De vormgeving is superbeTake a look and judge for yourself. De tentoonstelling loopt nog t.e.m. zondag 2 juni 2013 dus je hebt nog plenty of time om eens binnen te springen. Het modemuseum ligt in het hartje van Hasselt (naast het Holiday Inn hotel) en is dus perfect te combineren met een dagje shoppen. Hey ho, let’s go

Axelle Red - Fashion Victim
Van zaterdag 26 januari 2013 t.e.m. zondag 02 juni 2013

Modemuseum Hasselt
Gasthuisstraat 11
3500 Hasselt

www.modemuseumhasselt.be

page loaded