Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Belmodo & Busfan present: de Belmodo Bustour

Door Tiany op 28.01.2013

Voila, voila, here it is: het volledige, alles onthullende, jaloersmakende, filled-with-fashion verslag van onze allereerste Belmodo Bustour! Samen met BUSFAN nodigde Belmodo 15 duo’s -30 lucky lezeressen- uit voor een dagje shoppin’ till you drop. We zetten 3 steden op hun kop, cruisden rond in een über hippe, customized Belmodo BUSFAN bus en scoorden -that’s what it’s all about- het ene pareltje na het andere aan super soldenprijsjes. Let’s Fashion ’n Roll.

08:00 Early Morning Fashion Call

Ik ontmoette de lezeressen op een koude, witte winterdag aan het Sint Pietersplein in Gent. 08:00, een beetje vroeg om de dag te beginnen, maar het was het dubbel en dik waard! We sprongen vlug op de bus voor onze teentjes er volledig afvroren -enkele daring darlings hadden hun winterlaarzen ingeruild voor very fashionable high heels. Respect ladies. First stop: Rijsel. We staken de Belgische grens over naar het shopping walhalla Rijsel: -70% op amper 1 uurtje rijden! Op de bus genoten we van een lekker ontbijtje, de warmte en de spannende vibe: het resultaat van 30 nieuwsgierige fashionista’s onder 1 rijdend én comfortabel dak.

Tip: In Rijsel vind je vaak supersolden tot -70%. Je kan kiezen tussen ‘Vieux Lille’ met z’n mooie boetiekjes of het centrum met de goede, grote ketens en grootwarenhuizen als Printemps. En goed om weten: als buitenlandse shopper bekom je nog eens 10% extra korting. Vraag naar je kortingkaart voor je begint te shoppen. 

09:30 Watch out, Printemps!

De bus dropte ons recht voor Printemps: 1 van de luxes die reizen met de bus met zich meebrengt. We stonden te trappelen voor de deuren van het modewarenhuis en telden de seconden af… 10, 9, 8, nog snel even een groepsfoto, 7,… Yes, naar binnen!

De 1ste halte van de bus was meteen een topper. Schoenen (veeeeel schoenen), handtassen & dikke truien voor deze frisse winterdagen. Bijna elke winnares stapte le grand magasin buiten met een roze of geel tasje: fashion mission 1 accomplished.

11:00 Time for the Essentiel

We zetten onze tocht te voet verder en keken reikhalzend uit naar ons bezoek aan de Essentiel winkel in het oude stadsgedeelte. Belgisch talent over de grenzen heen! De verkopers wisten plots niet welke storm er hun winkel binnenwaaide: een buslading -heb je ‘m wink- vol fashion people! Lekkere prijsjes à la -60% deden onze winnaressen duchtig shoppen. Mooie mantels, sexy schoenen, classy kleedjes,… tot schattige sokjes toe!

Een koffietje, kort bezoekje aan de Sephora, Habitat of ander leuk boetiekje later hopten we terug op de bus. Back to Belgium in style: met een glaasjes bubbels in de hand.

 Ohja ladies: bubbels #1: check. wink13:30 Ladies out for lunch

Ik nam de meisjes terug mee naar Gent voor een heerlijke lunch in brasserie ’t Pakhuis. Het restaurant huist in 1 van de mooiste panden van Gent in de Schuurkensstraat: een zijstraat van 1 van de leukste shoppingstraten van de stad: de Veldstraat.

‘t Pakhuis is een oude opslagruimte, volledig gerenoveerd en getransformeerd tot een grote, open en vooral erg karakteristieke brasserie. Een very tasty driegangenmenu later vertrokken we, in full force, naar onze volgende stop: Brussels, baby.

16:00 M.A.C. Make-over

Op de bus richting Brussel had Belmodo 2 toffe verrassingen in petto. We daagden de meisjes uit voor een potje D.I.Y. Do it yourself op een bus… You only live once wink. Veritas trakteerde ons op alle benodigdheden om een echte, unieke, fluo chain bracelet te maken. Simpel, snel (eenmaal je het onder de knie hebt toch wink) en het perfecte accessoire voor deze zomer. 1 zeeeer lucky lezeres vond in haar goodiebag een voucher voor een total make-over bij M.A.C. Cosmetics.

 

Very Posh & Pimped up reden we de Antoine Dansaertstraat in en huppelden we de M.A.C. Cosmetics store binnen. Hier kreeg Kelly een natural beauty lente-zomer make-up aangemeten. Heel natuurlijk, met hier en daar een vleugje glans en sterke rode lippen: to die for.Heel leuk om eens volledig mooi gemaakt te worden,” vond Kelly. De andere meisjes werden getrakteerd op een glaasje bubbels (#2: check) én op een voucher voor een volledig persoonlijke make-up tutorial.

 

1 lady maakte zich fashionista-waardig en kocht op weg naar de bus (lees: in 2 minuutjes) hét paar schoenen waar ze al zo lang op aasde. A job very well done!

17:00 A Mer du Nord Moment

Een exclusieve sneak peek preview van de herfst-wintercollectie 2013 van Mer du Nord. Dat was het volgende puntje op onze drukke agenda. We kregen een rondleiding van Mer du Nord's eigenste Ingrid in het atelier. Daar zagen we de volledige SS13 collectie en het werd snel duidelijk: veel must-have pieces.

De zomer vibes druppelden binnen op deze koude winterdag en verwarmden ons van kop tot teen. Of was dat het roze glaasje prik dat voor ons klaarstond? #3: check. Een exclusieve sneak peek van de herfst-wintercollectie 2013 herinnerde ons eraan waarom we toch wel uitkijken naar de winter: voor de fantastisch mooie dikke truien, zachte stoffen en warme kleuren.

 

18:00 Delvaux die-hards

Final stop en voor sommigen de finale van de dag: Delvaux. De Delvaux-outlet werd overrompeld door een klein arsenaal aan liefhebsters, ooh’s en aah’s. De mooiste Delvaux ontwerpen aan fijne kortingen van - 20% tot - 50%, dat betekende veel prachtig leder, impecable ontwerpen zoals de Brilliant (klassieker!) en een mega keuze aan mooie accessoires.

Winnares Freya waagde de sprong en kocht  2 handtassen en 2 portefeuilles. “Zo heb’k lekker veel uitgespaard,” klonk het super fier. That’s the way we fashionista’s do it wink. Na de shoppingronde kregen we een privé rondleiding door het atelier van Delvaux (#4: check). Een bibliotheek -de bibliotheek der lederen, zoals het officieel heet- vol prach-tig leder, in alle geuren en kleuren, soorten en maten vormt de basis voor de handtassen. Het atelier waar de artisans met veel liefde en volledige overgave de handtassen met de hand fabriceren, opende de ogen van alle meisjes. “Een Delvaux heb je voor altijd.” So true.

 

21:00 Home Sweet Home

Moe, maar heel voldaan, zette ik alle meisjes terug af in Gent. Conclusie: een heel geslaagde dag. De bus is een super manier om te shoppen en volgende keer… voorzie ik een serieus shoppingbudget. Fijne meiden, fijne merken, fijne momenten en so-wie-so voor herhaling vatbaar.

Ladies, ik hoop dat ik jullie een vleugje heb kunnen meegeven van wat ‘le fashion’ is en… keep on fashion tripping!

P.S: cooming soon Belmodo x BUSFAN = the must see video!
page loaded