Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

2013 is Tattoo Time

Door Karen op 27.01.2013

Tatoeages zijn hot & happening, hipper dan hip. Ze leven in de samenleving, niet enkel meer bij een bepaald nichepubliek,” hoor ik mezelf zeggen.
Ahja? Leg mij dat eens uit. Geef me voorbeelden, bewijzen, overtuig me,” dixit mijn hoofdredacteur.

Et voilà, tot uw dienst.

De modewereld omarmt ze. Van ontwerper tot model, van stylist tot blogger. Everybody has one, everybody wants one, everybody loves them.

Model Rick Genest, aka Zombie Boy, werd ontdekt door Nichola Formichetti, creatief directeur van het merk Thierry Mugler en zette de toon voor een nieuw tijdperk in de modellenwereld. Op Rick zijn lijf staat de binnenkant van een menselijk lichaam getatoeëerd: beenderen, ingewanden en spieren. Hij liep de 2011 herst-winter show van Mugler en verscheen nadien nog in het clipje ‘Born this Way’ van Lady Gaga als haar hubby.

Topmodellen Erin Wasson en Freja Beha worden omarmd hoe ze zijn: mét tatoeages, verspreid over hun lichaam. De tekeningen worden niet meer gecamoufleerd, geretoucheerd of gemaskeerd.


Ook bij designers zijn tatoeages geen taboe meer. Een tattoo staat niet langer gelijk aan rebellie of anarchisme, maar kan een esthetische meerwaarde bieden, net zoals het een sentimentele of symbolische waarde kan hebben.

Grootmeester Karl Lagerfeld gaf groen licht aan Peter Philips, de global creative director van Chanel Make up. Die tekende 55 prachtige, tijdelijke tattoo’s, cleverly omgedoopt tot ‘les Trompes l’Oeil Skin Art’. Pamela Love, sieradenontwerpster -en net dat ietsje “anders”- koos op NYFW 2012 voor een pop-up tatoeage shop in plaats van een presentatie. Instant & permanent jewelry. “Tatoeages & juwelen zijn erg gelijk, ze dienen beiden als versiering voor het lichaam & hebben vaak een diepe betekenis voor het individu,” aldus de ontwerpster. 

Op 12.12.12 -jep, doomsday- zette onze eigen Tiany een tijdelijke tattoo tijdens de SS2013 voorstelling van schoenenmerk Louboutin in de Smets Premium Store.

       

Modebloggers met tatoeages zijn al lang geen uitzondering meer. Trots tonen zij hun tats aan het wereldwijde web, als teken van individualiteit of om puur esthetische redenen. De tattoo’s maken deel uit van hun -tot in de puntjes gestylede- outfits.

Chiara van The Blonde Salad liet een strikje zetten op haar rug en draagt de naam LUCE mee op haar zij.

 

De minimalistische Love Aesthetics Ivania zweert bij een al even sobere lijn op haar rechterarm en vol vierkant op haar been.

 

Mijn favo blogger avec tattoo’s is Et pourquoi pas? Coline. De tatoeages op haar lichaam getuigen van authenticiteit en vloeien naadloos samen met haar outfits. Just how it should be, if you ask my humble opinion.

 

Zelf zin in tattoo’s maar nog niet helemaal overtuigd for life? Probeer dan deze tijdelijke tatoeages eens uit.

Tattyoo.com, established in 2012, verkoopt tijdelijke tattoo’s van artiesten over de hele wereld. Je hebt er nu al keuze uit 45 tattoo’s en er beloven er nog veel mee bij te komen… Onze favoriet? De Lapin-boule. Wegens prachtig getekend en origineel. Deze kost € 6,-.

Tattly is voortgekomen uit een tekort aan mooie, tijdelijke tatoeages voor kinderen -jep, het tekort is er blijkbaar… Bijna 2 jaar later is er keuze uit meer dan 250 designs in alle geuren en kleuren. Voor een temporary tat betaal je $ 5,- (voor 2) en $ 2,- verzendingskosten. Om een beetje kleur in deze donkere winterdagen te brengen, kiezen wij resoluut voor de Color Burst.

Shop Spirit Ink = 2 vriendinnen, gefascineerd door de kunst van tatoeages maar too chicken om er 1tje permanent te plaatsen. Hun queste naar mooie tijdelijke tattoo’s resulteert in 5 collecties simpele ontwerpen. Wij gaan voor het oneindigheidsteken. Cause we love tattoo’s forever. Prijzen beginnen vanaf $ 3,-.

  

So, don’t definitely try this at home!

Met medewerking van Maxime Yde.

page loaded