Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Yves Saint Laurent Visionair

Door Tiany op 24.01.2013

Alle culturele bijtjes in ons midden: attention please. Er is weer een knaller van een tentoonstelling in aantocht! In het ING Cultuurcentrum zal Yves Saint Laurent Visionair zijn deuren openen voor het grote publiek . En wie zit er midden in dat grote publiek? Belmodo lovers natuurlijk! 

De tentoonstelling pluist het grote genie achter de collecties van Yves Saint Laurent volledig uit. Yves Saint Laurent was de enige man op aarde die ons als vrouwen volledig begreep. Hij voelde aan wat vrouwen bezighield in de jaren ’60 en ’70. Hij kleedde een feministische revolutie, de vrouw van vandaag en de vrouw met een vrijgevochten standpunt.


Hij vulde de kledingkasten van deze ladies met een broekpak, een sahara outfit, jumpsuits, wijd vallende matrozenblouses, uniformjasjes én een smoking. Zijn ontwerpen waren gedurfd, gaven de vrouwen macht en ze braken met alle voorgaande tradities. 

Curator Florence Müller stelde een sterke tentoonstelling samen met ontwerpen, magazines, patronen, prenten, stoffen en krantenartikels. Florence Müller is een oude bekende, want ze stelde ook al de tentoonstelling 'Retrospectieve Yves Saint Laurent' samen in Parijs. Een rot in het vak met een grote passie voor de Franse ontwerper.  

Het kroonjuweel van de tentoonstelling zijn zonder twijfel de schetsen uit de tienerjaren van deze iconische ontwerper. Het is algemeen geweten dat Yves Saint Laurent zijn nieuwe vrouw al tekende op zeer jonge leeftijd. Dit is materiaal dat de werkkamer van Yves Saint Laurent nooit eerder heeft verlaten. An exclusive preview for you guys

Deze schitterende tentoonstelling zal lopen van woensdag 30 januari 2013 t.e.m. zondag 5 mei 2013 in Brussel. Dus spring binnen en schaaf je modekennis even grondig bij. You’re never overeducated, ladies and gentlemen!

Cultuurcentrum ING
Koningsplein 6
1000 Brussel

Tickets: www.ing.be/art

Met medewerking van Loes van Look. 

page loaded