Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

H&M Design Award 2013 finalisten

Door Angelique op 24.01.2013

Het is award season peeps. Dat kon je al lezen in het artikel And the Oscar nominees are... en dit is natuurlijk niet anders in modeland. De finalisten voor de H&M Design Award 2013 zijn bekend en we mogen met trots bekend maken dat de Belgische finalist geselecteerd is! 3 times hooray and congratulations to Minju Kim

Minju, een 26-jarige Koreaanse, is haar masteropleiding aan het afronden aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Haar collectie is extravagant, volumineus en fantasierijk. Zo inspireerde ze zich op manga en op de knotsgekke tekeningen van haar vrienden and she rocks it.

Verder in het lijstje van 8, is ook nog een finalist van onze Noorderburen opgenomen. Thom Barends, graduate van het ArtEZ in Arnhem, heeft zijn collectie geïnspireerd op een verhaal van een vrouw die op straat staat met enkel de kleding van haar moeder uit de jaren 80. Lot’s of metallics, black en futuristische details.


Thom Barends                                                         Alba Prat

De andere finalisten zijn Alba Prat (Duitsland), Daniela Salazar Rodriguez (Frankrijk), Eleonora Bruno (Italië), Erik Litzen (Zweden), Maia Bergman (Verenigd Koninkrijk) en Mark kenly domino Tan (Denemarken). Zij dingen allemaal mee naar de felbegeerde € 50.000. 

Naast de hoofdprijs is er ook nog een People’s Prize. Dit is de prijs voor de finalist met de meeste stemmen via designaward2013.hm.com. De lucky bastard die deze prijs in de wacht sleept, mag een maand stage lopen bij Jonathan Saunders in Londen. Not bad at all

Wie-oh-wie met de prijs gaat lopen, wordt beslist door een internationale jury vol topnamen: Ann-Sofie Johansson (H&M’s Head of Design), modeontwerper Jonathan Saunders, editor-at-large van style.com Tim Blanks, fotograaf Sølve Sundsbø, stylist Leith Clark, blogger en fotograaf Hanneli Mustaparta, modejournalist Kristopher Arden Houser en H&M's creatief adviseur Margareta van den Bosch. Me dunkt! Zo’n namen zullen zeker met alle zorg een verdiende winnaar uitkiezen. 


Minju Kim 

Fingers crossed voor onze Belgische deelneemster Minju natuurlijk, maar check gewoon de info van alle finalisten op designaward2013.hm.com.

Met medewerking van Loes van Look. 

page loaded