Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

De Modo award goes to…

Door Karen op 19.01.2013

Woensdagavond, 16 januari 2013, verzamelden weer alle stylish & cool people vanuit heel België zich in de Brusselse Cinema Nova. Het was opnieuw tijd voor de Modo awards en het was dit keer een heel speciale editie. We say goodbye to Modo, and hello to MAD Brussels. Mode en design gaan hun krachten bundelen en worden samen MAD Brussels

Daarom nemen ze afscheid in stijl, met niet 1 maar 2 awards. Normaal reiken ze alleen een prijs uit voor een beloftevolle ontwerper, maar dit jaar ook een Outstanding Fashion Award, oftewel een prijs voor de meest opmerkelijke carrière uit het Belgische modeland. 

Outstanding Fashion Award 

En dan nu, le moment suprême, de winnaars! The nominees for the Outstanding Fashion Award are: Annemie Verbeke, Carine Gilson, Edouard Vermeulen, Jean-Paul Knott en Sofie D'Hoore. Allemaal terechte genomineerden, maar er kan er maar 1tje de winnaar zijn en dat is… Annemie Verbeke! Annemie won in 1998 de Modo Bruxellae Prijs voor Beste Creatie dus ze is een bekend gezicht op het podium in Brussel. 

New Generation Fashion Award

Naast de gevestigde orde was er natuurlijk ook ruimte voor young guns. Hier werd de prestigieuze prijs in de wacht gesleept door KRJST. Een net afgestudeerd duo dat op MODO parcours zijn 1ste collectie voorstelde.

Deze collectie stond bol van de eclectisiche prints en gaf een knipoog naar religie. This is only the beginning. De 2 staan te trappelen om hun nieuwe collectie voor te stellen in Showroom les Belges in Parijs. Met deze prijs onder de arm hebben ze natuurlijk al een streepje voor.

Degenen die net langs de prijs grepen waren: Alice Knackfuss, Calogero Di Natale, Louise Leconte en Pierre-Antoine Vettorello. 

MAD Brussels 

Mode and Design, dat is waar MAD Brussels vanaf nu voor staat. De krachten in de creatieve sector worden gebundeld. Expertise en know-how worden uitgewisseld. Wij zijn in ieder geval razend benieuwd wat dit nieuwe platform zal bieden aan ons Belgisch talent. Keep you posted peeps

Met medewerking van Loes van Look. 

page loaded