Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Flying high met indoor skydiven

Door Michael op 17.01.2013

Op een doordeweekse dag valt er plots een uitnodiging in je mailbox met als mededeling 'Iedereen kan indoor skydiven! Ook jij!'. Waaghals die ik ben - like completely not - dacht ik 'Ok, ik doe dit gewoon'. Grenzen verleggen weet je wel. Eigenlijk besefte ik totaal niet waar ik aan begon. Na wat online research en wat Youtubevoorbeelden te checken voelde ik me écht op m'n gemak. Alles komt in orde! En voor alle duidelijkheid uit een vliegtuig springen zou ik absoluut nooit doen. Soit, je bent helemaal mee nu.

Indoor skydiven geeft je de ervaring van een unieke vrije val maar dan binnen ipv uit een vliegtuig. Je zweeft als het ware in een windtunnel. Het enige indoor skydive center in de Benelux kan je vinden in het Nederlandse Roosendaal. Al geïnteresseerd maar denk je 'Dat ligt in Nederland ofwa?'. No worry, want Roosendaal ligt trouwens echt net over de grens. Je bent er op 30 minuten vanuit Antwerpen. Dus geen enkele reden waarom je er niet naar toe zou gaan. Maar back to skydive reality!

Het indoor skydiven bezorgt je écht een gigantische adrenaline boost en is zonder zeveren een onvergetelijke ervaring. Ben je dus op zoek naar iets origineels om met vrienden te gaan doen? Of wil je gewoon je collega's ff liggen hebben, dan is indoor skydiven écht iets om hen te verrassen. Iedereen van 4 tot 88 jaar mag dit trouwens doen. Het is ook allemaal zeer veilig. Je zweeft in een windtunnel en krijgt constant begeleiding van een supersympathieke instructeur. Rick was our guide! Vooraleer je aan de slag gaat krijg je een korte briefing en voor je het weet zweef je in de windtunnel. Aan de hand van korte sessies van telkens 1 minuut ga je zweven. Klinkt kort, maar voor beginners is dit perfecto! Enig lachwekkende nadelen zijn je krijgt ofwel een gigantisch droge keel of je ziet al snel je kwijl langs alle kanten vliegen. Lol verzekerd!Laure Vandendaele van Elle België & me compleet ready for take off

Zelf vond ik deze ervaring super leuk! Het zweven in de windtunnel is very safe en je moet enkel de reflex aanleren om je af te duwen van de wanden. Alles is bijzonder veilig en je krijgt écht een goeie uitleg van de instructeur. Na een tijdje wil je zelf wat gaan uitproberen en dan begint het serieus leuk te worden. #score

Je kan ook van je Indoor Skydivesessie een dvd kopen met jouw zweefvlucht op. Op het einde krijg je ook een certificaat mee naar huis waar al jouw vaardigheden worden op aangeduid. Eenmaal alles aangevinkt ben je een échte Indoor Skydiver. Ik heb in ieder geval nog enkele lessen nodig. But I am going back! Dan wel met de volledige Belmodo redactie. Yeahhhhhh!

Prijzen (per persoon)

Daltarieven
2 indoor skydivesessies - € 60,-
3 indoor skydivesessies - € 75,-
4 indoor skydivesessies - € 95,-
5 indoor skydivesessies - € 115,-
6 indoor skydivesessies - € 125,-

Piektarieven
3 indoor skydivesessies - € 80,-
4 indoor skydivesessies - € 100,-
5 indoor skydivesessies - € 125,-
6 indoor skydivesessies - € 150,-

Check voor alle informatie en reserveringen de Indoor Skydive website.

Indoor Skydive Roosendaal
De Stok 24, Roosendaal (NB)
Postbus 1555, 4700 BN Roosendaal

gesloten op maandag
open van dinsdag t.e.m. zondag van 09:00 tot 21:00

Bekijk hier mijn Indoor Skydivesessie:

page loaded