Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Blog To Watch: Diane, a shaded view on fashion

Door Karen op 17.01.2013

Diane, a shaded view on fashion. De titel zegt het zelf, Diane is een specialleke in blogland. Ja, het is een modeblog, maar neen, geen outfitposts en beautytips bij Diane. Deze Amerikaanse dame -leeftijd onbekend- deelt via haar blog alles over kunst, mode, muziek, architectuur en design vanachter haar zwarte sluier. 


Die zwarte filter maakt haar cultblog very interesting en anders dan alle andere. Volgens het MOMA in New York is Diane's blog dan ook 1 van de 3 most influential blogs in de wereld. Dat kan tellen natuurlijk. De moeite waard om alvast een tipje van de sluier op te lichten.

In de jaren '80 was Diane kostuumontwerpster voor films en werkte ze als fashion editor voor Joyce magazine, Elle.com en Vogue.fr. Ervaring, check. Vandaag houdt ze zich bezig met haar blog en haar eigen filmfestival, A Shaded View on Fashion Film.


Vanuit Parijs inspireert ze fashionista's en cultuur freaks overal ter wereld. Diane is niet gewoon een blogster, ze is een bron van inspiratie, een icoon. Met haar black veil, haar hoog opgestoken haren en haar liefde voor Japanse parasolletjes springt ze dan ook als een black godess in het oog. Interviews, foto's, collecties, commentaren,... allemaal zijn ze voorzien van die donkere Diane edge

Funny detail. wij, de lezers, worden bestempeld als 'shaded viewers'. Wel, we like Diane's sense for style, haar kritsche blik en haar duistere kijk on fashion. What about you

Met medewerking van Siel Vandamme.

page loaded