Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

De Oscar genomineerden voor Best Costume

Door Michael op 13.01.2013

Natuurlijk kijken wij films voor de meeslepende verhalen, grote porties drama en knappe acteurs maar er is maar 1 onderdeel dat ons hartje echt sneller doet slaan: fashion and costumes

Wanneer een film betoverende kostuums heeft, vallen wij direct in katzwijm. Gisteren werden de nominees bekend gemaakt voor The Oscars en voor 1 onderdeel zitten wij allemaal op het puntje van onze stoel: Costume design. Ter voorbereiding op de bewuste avond van The Oscars kan je hier alvast het lijstje van genomineerden bekijken in de sectie Costume design

De eerste van het lijstje genomineerden is absoluut geen verrassing: Snow White and the Huntsman door Colleen Atwood. Dit is al de 10de Academy Award nomination voor Colleen. Zo won ze al een Oscar voor haar werk in Alice in Wonderland, Memoires of a Geisha en Chicago. Colleen weet dus al perfect hoe je een speech moet houden op the Oscars. And she would better, want de kans zit er dik in dat ze met haar duistere kostuums in Snow White and the Huntsman de prijs opnieuw in de wacht zal slepen.


Ze concurreerde niet alleen in de filmzalen maar nu ook op het podium van de Oscars. Mirror Mirror was de 2de film over sneeuwwitje in de bioscoop. Mirror Mirror werd in de cinema gezien als de underdog maar dat was toch buiten de kostuums van Eiko Ishioka gerekend. De Japanse ontwerpster creëerde de mooiste sprookjesjurken voor deze film. De jurken van Julia Roberts als boze heks zijn stuk voor stuk indrukwekkende pareltjes. Eiko werkt ook in de muziekindustrie. Zo werkte ze ook voor Björk en Grace Jones. Mode, film of muziek? She does it all


Anna Karenina is een high society sprookje in Rusland uit de 19de eeuw. En wie kan er beter een beelschone jonkvrouw spelen dan Keira Knightley? Nobody. Jacqueline Durran laat Keira er nog mooier uitzien dan ze al is. Dramatische jurken in pastelkleuren, mooie lange jassen en fluwelen stoffen. Het romantische plaatje klopt en alle details zijn doordacht. Let op de embroidery in het haarstukje van Miss Knightley. Het zijn die mysterieuze details die haar misschien wel een Oscar opleveren. 


Als laatste in de rij hebben we nog de kostuums van Paco Delgado voor Les Misérables. Na de musical werd het tijd voor een film van het wereldberoemde verhaal van Jean Valjean.Het verhaal van Les Misérables kent veel armoede maar Paco Delgado wist toch van de kostuums allemaal rijke stukken te maken waar onze monden van openvallen. 

Wie oh wie gaat er naar huis met het beroemdste gouden beeldje op wereld? Eén van de sneeuwwitjes? Of het liefdesdrama? Of toch misschien de eeuwenoude klassieker? Oeehh, zijn jullie ook zo curious? I can’t wait. 

Met medewerking van Loes van Look. 

page loaded