Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Just So… Belgium

Door Karen op 12.01.2013

Ben jij een trotse Belg? Eet je iedere week -minstens- 1 puntzak frieten (met mayonaise) en koop je voor elke verjaardag steevast pralines van Belgische makelij? Dan is Just So de perfecte aanvulling om deze Belgische trots door te trekken in je outfits. 

Juwelenmerk J*S werkt rond het thema identiteit. De passie voor dit thema van ontwerpster Jasbir Sandhu verbaast ons niets wanneer we haar parcours bekijken. Ze is van origine Sikh, woont in België, is moeder van een Thaise dochter en heeft heel de wereld rondgereisd. Dat kunnen we inderdaad een behoorlijke mix van identiteiten noemen. 

Dit thema werd vertaald door landsgrenzen te verwerken in het ontwerp van de juwelen. Dit doet Jasbir zeer zorgvuldig, aan de hand van militaire kaarten. Ze laat niets aan het toeval over! Het lijnenspel lijkt daardoor wel kant, omdat de grenzen zo grillig en precies zijn. Deze omtrek wordt dan zorgvuldig uitgesneden met behulp van een laser. Jasbir wil dit proces doorlopen met alle landen in de wereld. 

De collectie voor ieder land bestaat uit kettingen, armbanden en broches. Een leuk extraatje: op de gouden broche kan je een diamant laten plaatsen die je geboortestad aanduidt. Zo geef je jouw juweel een personal touch

Chique, persoonlijk en een tikje patriottistisch, maar geef toe... Belgen zijn toch ook awesomewink 

Met medewerking van Loes van Look.

page loaded