Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Nieuw talent gespot: 2Flamingos

Door Loes op 11.01.2013

We hebben een nieuw Belgisch talent in the house! 2Flamingos is een nieuw Belgisch label met prachtige zijden sjaals. De sjaals zijn een streling voor het oog en hebben een bijzonder wetenschappelijk kantje. 

De 1ste collectie van dit label is van de hand van new media artist en medeoprichter Frederik De Wilde. De collectie heet Electron en gaat over het onzichtbare zichtbaar maken. De patronen die hij op de sjaals heeft gedrukt, zijn microscopische afdrukken van een vinylplaat, kristallen en diamanten. Frederik heeft met een eigen ontwikkelde software deze beelden bewerkt en zo ontstond de huidige Electron collectie. 

De collectie is 100% Belgisch. De beelden worden digitaal geprint op 100% zijde, soms op de matte en soms op de glossy kant voor wat extra glamour

Naast het verkopen van unieke sjaals is 2Flamingos ook een platform dat creatieve samenwerkingen tussen fotografen, wetenschappers en new media artiesten stimuleert. 2Flamingos wil de kloof tussen kunst en wetenschap dichten en tegelijkertijd kennis met esthetiek combineren.

De fotoshoot van de Electron sjaals is al een mooi voorbeeld van zo'n samenwerking. Fotograaf Julie Scheurweghs zette hier haar schouders onder. Het resultaat is een mooie conceptuele fotoshoot die de sjaals abstract in beeld brengt. Very inspiring material if you ask me

Met medewerking van Loes van Look. 

page loaded