Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Style File: Haim

Door Catherine op 10.01.2013

Tenzij je in een hobbithol woont, is het je vast niet ontgaan dat de BBC haar Sound of 2013 bekend heeft gemaakt. Dat is een jaarlijkse poll waarin muziekcritici & andere kenners mogen stemmen op de artiesten die het volgens hen helemaal gaan maken de komende 12 maanden.

De 1ste plaats ging deze keer naar de Californische band Haim, die niet alleen geweldig klinkt, maar ook massa's stijl heeft.

Een introductie!


Haim is de achternaam van de 3 zusjes Alana, Danielle & Este. Als onschuldige kinders vormden ze een folkrockgroepje met hun ouders -die ze afgrijselijk/schattig genoeg Mama & Papa Haim noemen- maar toen dat te duf werd, ditchten ze de parentals & gingen ze op zoek naar hun eigen geluid.

Nu maken de girls als trio poppy indierock met r'n'b-invloeden. De Beatles & de Stones kregen ze van thuis uit mee, TLC & En Vogue gooiden ze zelf in de mix.

Haim deed vorig jaar o.a. het voorprogramma van Mumford & Sons & Florence + the Machine. Ondertussen scoorden ze bescheiden hits met catchy songs 'Forever' & 'Don't Save Me' & werden ze ook opgepikt door de fashion crowd.

Webshop Asos vroeg hen als gelegenheidsmodellen & de Amerikaanse Vogue benoemde de meiden tot Band of the Week

Niet verbazend als je de zussen ziet: 3 beauty's met lange, bruine lokken & een Heilige Drievuldigheid aan funcoolnessBeeld 1 & 2: Haim voor Asos Magazine

De stijl van Alana, Danielle & Este? Denk vintage, nineties, grunge & bloemenjurkjes. Eclectisch, maar altijd met een laid-back California vibe. We zien hen shoppen bij Urban Outfitters, Wildfox & op de plaatselijke vlooienmarkt. 

Het is nog even oefenen om ze uit elkaar te houden, maar Este is de oudste, de blondste & de gekste on stage. Danielle, de middelste, heeft een poppengezichtje & tourde al met Julian Casablancas van The Strokes. Alana, tenslotte, zette haar studies stop om met haar zussen te kunnen jammen & is het kleinste van de 3. Denken we.

Check de coole video bij single 'Don't Save Me' hieronder voor meer inspiratie & hou Haim in de gaten, want de band werkt aan zijn debuutalbum met James Ford, producer van o.a. Arctic Monkeys & Klaxons!

Soms hopen we stiekem dat ze nog een 4de sis op triangel kunnen gebruiken.

Beeld: The Independent, The Guardian

page loaded