Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Would you pretty please follow back?

Door Aline op 08.01.2013

Nieuwe technologieën, nieuwe vragen. Zo simpel als dat. Het mogen dan niet altijd levensvragen zijn, noem ze gerust first world problems, maar ze zijn er wel. 

Zo bracht Twitter een aantal jaar geleden een zeer belangrijke vraag met zich mee: who to follow? En misschien nog wel een moeilijkere: to follow back or not to follow back

Een echt antwoord kunnen we helaas niet geven, maar we overlopen graag de 5 belangrijke parameters voor een follow back: read & learn!

Response Ratio

Het is zo logisch als het groot is, maar het is wel degelijk van cruciaal belang. Iemand die persoonlijk antwoordt op tweets is geëngageerd en dus geen computer die enkel boodschappen de wereld in stuurt zonder te luisteren. iRobot? I don't think so!

Nog nooit was het voor marketeers zo eenvoudig om te weten wat er zich in de leefwereld van hun doelgroepen afspeelt. De wondere wereld van Twitter geeft een goed beeld over het wel en wee van de consument, het is gewoon een kwestie van de juiste vragen te stellen.

Same goes for us: stel vragen & luister!

Als iemand je begint te volgen kan je dus best altijd even kijken of er in de laatste 10 tweets ook werd geantwoord of enkel werd verstuurd. 

Biography

In 160 karakters iets over jezelf vertellen? Met een humoristisch toetsje als het kan? Een biografie is quite important als het op je Twitterprofiel aankomt.

Je moet jezelf als het ware verkopen, but don't overdo it, het is een kwestie van de juiste balans te vinden tussen honesty & self-promotion. On that note, feel free to follow me: @alinevermeiren.


My own Twitter profile, still work in progress...

Brand spanking new on Twitter is trouwens de cover foto. Moest je de jouwe nog niet hebben gepersonaliseerd doe dat dan asap!

Picture Perfect

 

Een Twitterprofiel zonder foto is als Loubi's zonder rode zool, really!

Ladies & gents laten dit duidelijk zijn: het eitje op Twitter is er om vervangen te worden door een foto van jezelf of something you fancy

Our Belmodo addicts already added some pretty profile pics!

 

Interested in? 

Als iemand de basis op zijn profiel heeft: een foto, biografie en de robot option is geëlimineerd, wordt het tijd om te kijken naar de gemeenschappelijke interesses. The stuff that really counts, om eerlijk te zijn: wie zijn ze? Wat doen ze? Hebben ze -voor jou- relevante content te bieden?

Erg belangrijk in je profiel is een link. Heb je geen blog, voeg dan een LinkedIn, About me, Tumblr... profiel toe aan je account. Het geeft personen die je willen volgen dadelijk een idee van je bezigheden, interesses... 

Follower Ratio

Last but not least: follower ratio. Het aantal personen dat jou volgt of het aantal personen dat jij volgt is eigenlijk niet zozeer van belang. Wat wel telt is de verhouding van het aantal mensen dat gevolgd wordt t.o.v. het aantal mensen dat volgen. 

Als je bijvoorbeeld miljoenen volgers hebt en slechts 5 personen volgt is de kans zeer groot dat je een computer bent. In het tegenovergestelde geval, als je een veel groter aantal mensen volgt dan het aantal dat jou volgt, kan het wel eens zijn dat je té hard probeert om extra volgers te winnen i.p.v. de focus te leggen op waardevolle content

Uiteraard gebruikt iedereen zijn Twitteraccount op de manier die hij wil en zijn dit enkel guidelines... Happy tweeting folks!

Bron: Tech 'n Marketing

page loaded