Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

MoMu presents: Couture in colour

Door Karen op 06.01.2013

Abraham, het is de naam die je vader voor 1 dag kreeg toen hij 50 jaar werd. Verder zal bij deze naam niet meteen een belletje gaan rinkelen. Toch heeft de firma Abraham naam en faam gemaakt binnen de fashion industry. Tijdens de jaren ’50 en ’60 stond dit bedrijf in voor de bedrukking van de zijden creaties van couturiers als Christian Dior, Hubert de Givenchy, Yves Saint Laurent en Cristóbal Balenciaga

Abraham's indrukwekkende collectie van stalenboeken, couturefoto’s en textielen wordt tegenwoordig bewaard in het Landesmuseum in Zürich. Hier werd al een tentoonstelling georganiseerd die de naam ‘Soie Pirate: The Abraham Textile Archive Zurich’ kreeg. MoMu gaat deze tentoonstelling nieuw leven inblazen en herwerken tot de expo ‘Couture in colour’. 

De tentoonstelling zal een betoverend verhaal zijn over de firma Abraham, Europese couture, kunst en luxe doorheen de 20ste eeuw. Een mooie aanvulling op de collectie zijn de experimenten met Abrahamprints van hedendaagse ontwerpers als Dries Van Noten, Diane von Furstenberg en Peter Pilotto. Daar bovenop heb je ook nog eens exlusieve couturesilhouetten van Dior, Givenchy, Yves Saint Laurent en Balenciaga. 

Je merkt het al, heel veel grote namen in samenwerking met het MoMu, dat kan niet anders dan een indrukwekkende tentoonstelling worden. Je kan de tentoonstelling gaan bezichtigen van woendag 13 maart 2013 t.e.m. zondag 11 augustus 2013.  Staat het met een dikke rode stift aangeduid in je agenda? Ok, good job

MoMu Fashion Museum Antwerp
Nationalestraat 28
BE - 2000 Antwerpen

Met medewerking van Loes van Look. 

page loaded