Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Axelle Red – Fashion Victim

Door Tiany op 18.12.2012

Mode en muziek zijn elkaars geliefden... of moeten we minnaars zeggen? Ze trekken elkaar aan, stoten elkaar af, stimuleren en inspireren. Axelle Red is de roodharige belichaming van deze passionele relatie. Miss Red haar voorliefde voor Belgische mode wordt gevierd in de gloednieuwe tentoonstelling Axelle Red - Fashion Victim in het Modemuseum Hasselt. Oh yeah!


Didier Vervaeren, Axelle Red & Miss Tiany.

En nu komt het most shocking nieuws: wij waren bij de voorstelling in Parijs, lucky us! De stad van de liefde, fashion liefde om precies te zijn. Axelle Red verwende ons in de Belgische ambassade met een intieme showcase en voorzag ons van een woordje uitleg over haar project. Waar we echt happy van werden was het snuffelen in haar impressive garderobeJealousy, all the way! 

Naast Axelle Red en tal van klinkende namen werkte het Modemuseum Hasselt voor deze überstylish expo samen met Didier Vervaeren. Didier is bijzonder gekend in de Belgische fashion bizz. Hij is artistiek directeur, stylist en docent aan de Brusselse modeacademie La Cambre


Het Modemuseum van Hasselt wordt volledig omgetoverd tot Axelle Red's closet. Een verhaal over alle fashion die een grote impact heeft gehad op haar bijna 20 jaar durende carrière. Axelle has the stories en die gaat ze met ons delen aan de hand van deze expo. Haar garderobe is écht Belgisch en daar zijn we apentrots op. Verhalen zijn er in overvloed. Denk aan de creatie, samenwerking, engagement, erkenning, het esthetische en al Axelle's heerlijke anekdotes over kledingsstukken tijdens opnames, shootings en haar leven.

Het kan toch niet echt toeval zijn dat het begin van Axelle Red haar carrière samenvalt met het opleven van de Antwerpse Zes? We don’t think so. De band van Axelle met Belgische ontwerpers is ongelooflijk sterk. Van Maison Martin Margiela tot hartsvriendin Véronique Leroy, ze passeerde allemaal de revue. Je kan haar favorieten bewonderen zoals de tabi schoenen van MMM en de hoeden van Elvis Pompilio. Alsook de verschillende variaties op het jumpsuit die een belangrijke rol spelen in tal van haar videoclips.

Tijdens deze tentoonstelling mag je fashion items verwachten van o.a. Maison Martin Margiela, Véronique Leroy, Olivier Theyskens, Elvis Pompilio, A.F. Vandevorst, Helmut Lang, Sam Dillemans, Marlene Dumas, Evelyne Axell, Christian Wijnants, Ann Demeulemeester, Rick Owens, Haider Ackermann, Tim Van Steenbergen, Bruno Pieters en Véronique Branquinho. 


Hoedenmaker Elvis Pompilio & fashion designer Véronique Leroy.

De expo bevat naast alle modepareltjes ook een stevige dosis fotografie & video. Axelle Red werkte met diverse getalenteerde fotografen, artiesten en medewerkers waar ze een grote bewondering voor heeft. De grafische vormgeving van de tentoonstelling zal voor rekening zijn van de New Yorkse grafische vormgever Paul Ritter. Verder zal je werk kunnen bewonderen van o.a. Georgia Kokolis, Jan Welters, Melodie McDaniel, Sylvie Lancrenon, Alex Salinas, Kurt Stallaert, Serge Leblon, Annette Aurell, Vincent Soyez, Nicol' Andrea en Glen Luchford.


De tentoonstelling loopt van zaterdag 26 januari tot zondag 2 juni 2013. Allen naar Hasselt dus, deze stad wordt niet voor niets de hoofdstad van de smaak genoemd. See you there, Belmodo birds! 

Axelle Red - Fashion Victim
van zaterdag 26 januari 2013 t.e.m. zondag 02 juni 2013

Modemuseum Hasselt
Gasthuisstraat 11
3500 Hasselt

www.modemuseumhasselt.be

page loaded