Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Gift wrapping: How to?

Door Karen op 14.12.2012

Inspiratie nodig in het gift wrap department? Want zeg nu zelf, zo'n roze verpakking met sweets en ribbons versus een inpakpapier van de supermarkt: we'd know which one to pick. Check hier onze Belmodo favorieten onder de cadeauverpakkingen

Inpakpapier

Qua inpakpapier kan je alle richtingen uit. Zelfs als je wil besparen op de verpakking, kan je nog altijd origineel uit de hoek komen met krantenpapier. Zoek een leuke foto uit et voilà: cult gift wrapping paper.

Ook met oude landkaarten creëer je een industrial look. Trouwens, onder fashionista's gesproken, modetijdschriften lenen zich met hun shiny papier en hun kleurrijke images ook perfect als inpakpapier. Eindelijk een goede reden om die oude exemplaren nuttig te herbesteden.

Nog meer fashionable is deze papieren handtas. Op Hello Sandwich vind je hoe het moet. Ook cheap en origineel: ga naar de dichtstbijzijnde stoffenwinkel en vraag naar de restjes. Je krijgt ze normaal voor een prikje mee en ze zorgen voor een uiterst unieke wrap.


Ready Set Wrap

Op het net vind je ook meteen wat je nodig hebt. Zo kan je op verschillende sites je papier afdrukken. Ga op zoek naar het gepaste patroon, de leukste print of het meest flashy kleurje en start wrapping. Op Mini Eco, Funky Time, Ready Set Wrap en Creature Comforts blog vind je een wereld aan one of a kind prints. Ook Kanvaz voorziet een 5tal prints in de sectie 'gratis en voor niks'.

Nog een leuke idee is om een dierbare of memorabele foto aan het pakje toe te voegen. Succes verzekerd!

Ook doosjes zijn een leuke manier van presenteren. Recupereer een cornflakes- of koekendoos en ga er mee aan de slag. Keer ze binnenstebuiten voor een egale look en beplak, versier of bestempel voor een extra finishing touch. Zie hier hoe het moet en recycle your way into Christmas.

Cadeaulint

Voeg een fluo lint aan het krantenpapieren pakje toe en het plaatje is af. Of wees kunstig met het krantenpapier en maak er een chaotische kerstroos van: that's a winner.

Van de restjes stof kan je trouwens ook linten en strikjes maken: knip ze in lange slierten en wikkel ze rond je pakje voor een zachte toets met allure. Adelle tells you how

Voor de rest kan je met cadeaulint alle kanten op. Mix match verschillende kleurtjes samen en ga voor een kleurenbom van een cadeau. Ook dunne witte touwtjes en geweven of gevlochten linten will do the trick.

Decoraties

Voor de modegetinte cadeautjes ga je natuurlijk voor een etiketje. Verzin je eigen label en maak er een hippe tag van. Een mooie of gevatte message kan natuurlijk ook: very personal en o zo lief.

Bloemen, daar worden we allemaal blij van, niet? Niemand minder dan Martha Stewart toont hoe je amazing decoratieve bloemen van cupcake vormpjes maakt: pretty, pretty. In dezelfde honingzoete sfeer kan je ook lolly's en snoepjes aan je pakje vastbinden: yummie! 

En helemaal in de sfeer van het eindejaar: dennenappels geven zo een nostalgische kerstlook aan je gift. Liever geen bloemen of planten, ga dan voor deze gift wrap birds van de Antwerpse winkel Akotee: very colorful en sweet: tsiep, tsiep.

We want washi tape! Met washi tape kan je werkelijk alles doen. Washi tape, dat is booming business in het DIY department. Op Tea for joy vind je alvast enkele mogelijkheden, maar denk gerust uit de box en ga op zoek naar je eigen washi gift wrap magic. Op Wishy Washi vind je werkelijk alle soorten en maten.

Dit is ook een leuke: besmeer de helft van je pakje met lijm en dip het gewoon in een badje van confetti of glitters: dip dye confetti en het feestje kan beginnen. 

Voor de broer, opa, boyfriend of papa gaan we voor een fancy strikje. Liefst in zwart, rood, zilver of goud voor de kerstdagen. Op Ellinée's webpagina zie je hoe je aan het vouwen moet. Een strikje uitknippen is natuurlijk ook een optie. Succes!

Heb je enkel unicolored of beige verpakkingen in huis? Wees dan creatief en ga aan de slag met een blokje hout, iets om mee te kerven en een likje verf. Volgens Poppy Talk maak je zo in 1, 2, 3 een coole stempel to pimp up that gift. Wees voorzichtig en get crafty my dears. To much work? Een sjabloon is een mooi alternatief: knip je favo vormpje uit en schilder naar believen.

Voila, alles is mooi ingepakt. Time for Christmas, me thinks. Want uitpakken, daar zijn we toch ook o zo goed in! 

Met medewerking van Siel Vandamme.

page loaded