Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

10 talents @ MARKED

Door Michael op 04.12.2012

Maakt jouw hart ook een sprongetje wanneer je voor het 1st een schitterende collectie ziet die nog undiscovered is? Een blij gevoel en een beetje klamme handen omdat tegenover jou misschien de nieuwe Karl Lagerfeld staat? Check, check en dubbel check. Ik werd alvast instant happy van de expositie van MARKED in het designcentrum van C-mine in Genk

De expositie toont 10 mensen die gedreven zijn om van hun unieke designs te kunnen leven. They are ready to conquer the world en MARKED helpt hen hierbij. MARKED heeft een selectie gemaakt van 10 veelbelovende ontwerpers die hun ontwerpen mogen tentoonstellen gedurende de expo. Hier zie je alvast mijn favorieten op een rijtje. 

DAMN

Het ontwerpduo Caroline Das en Kim Nivelle maakt 3D geprinte accessoires voor, jawel, mannen. Het concept luidt ‘diamonds are a man’s best friend’ en dat zal zeker het geval zijn voor iedere modebewuste man die deze collectie ziet. 

Het basisontwerp van de dames is een diamant in zijn puurste vorm. Een grafisch lijnenspel zonder glitters and sparkles maar daarom niet minder mooi. Mannen kunnen de diamant als een clip dragen op hun borstzakje. Strak, mannelijk maar toch een elegante touch.

Ze hebben de collectie nog verder uitgebreid met ook een ontwerp voor de ladies. And they better, want er zullen maar weinig vrouwen aan deze minimalistische pareltjes kunnen weerstaan. Het ontwerp is opnieuw een diamantvorm, maar deze is voor aan je sjaal. DAMN they are pretty!  

NOBILITY

Deze mooie sjaals zijn van de hand van Dorinda Bielen. Zij heeft in haar ontwerpen de balans gezocht tussen traditie en hedendaagse vormgeving. Wie goed kijkt naar de patronen in de sjaals zal figuren uit het barokke tijdperk herkennen. De traditionele sjaals krijgen hierdoor een heel eigen persoonlijkheid.

Het kleurenpalet bestaat uit wit, zacht roze en munt en de sjaals zijn ook nog eens gemaakt van 100% zijde. Erg luxueus maar vooral strikingly beautiful

COLORING book

Op een verhoog, helemaal achteraan de expo, ligt een mysterieus wit boek opgesteld met witte handschoentjes. Hmm, what’s that about?

Wanneer je door het COLORING book bladert, word je getriggered door een aantal pagina’s met enkel een abstract lijnenspel. Een soort kleurboek uit je kindertijd, maar dan veel volwassener.

Oh, er is ook nog een 2de helft. Hier staan plots allemaal foto’s in kleur, mooie street photography. Het duurt misschien even, maar dan krijg je zeker het aaaha-moment. Het lijnenspel van het 1ste hoofdstuk is gebaseerd op de foto’s van het 2de. Een mooi samenspel van vorm en fotografie. Heel erg fascinerend en erg origineel.

Ontwerpster Laura Bergans laat haar lezers spelen met het kleurboekconcept. Ze kunnen het 1ste hoofdstuk inkleuren en posten op haar Facebookpagina. Het werkt duidelijk heel inspirerend!

 

BOMBASJ

Wie kent ze niet, de kleurrijke festivalbandjes die iedere zomer rond je pols schitteren. Astrid Vyt is er door geobsedeerd en maakt van de Tyvek festivalbandjes bijzonder mooie objecten waaronder de fluo gele lamp die ze speciaal ontworpen heeft voor deze expo. Heel erg duurzaam en een echte eyecatcher voor op grote evenementen. 

Astrid vlocht 1st iedere lamp zelf en haar grootmoeder leerde haar stikken voor de afwerking. Uiteindelijk werd de vraag toch een beetje te groot. "Nu worden mijn lampen gebruikt als crea-activiteit in een psychiatrisch zorgcentra", vertelt ze. "Dat is toch prachtig." Yes it is, Astrid, net zo prachtig als de lampen van BOMBASJ zelf!

Grafting Light 

Dit zijn niet zomaar lampen. De lampen van Grafting light zijn next level. De ontwerper Nick Ceulenmans noemt het modulaire verlichting op maat. Ieder ontwerp bestaat uit verschillende stangen, draaischroeven en verlengstukken waardoor je eindeloze keuzemogelijkheden hebt. Zo maak je van je kapstok een perfecte receptietafel met aangepaste sfeerverlichting. Een zeer mooie receptietafel wel te verstaan. 

Ben je nieuwsgierig naar de andere ontwerpers? Check dan de website of ga zeker eens langs op de expo. Deze loopt nog t.e.m. zondag 31 maart 2013 in het adembenemend mooie designcentrum van C-mine in Genk. Lees ook het artikel Andrea Mohr @ MARKED dat eerder al op Belmodo verscheen. 

Did you fall in love with a product? Geen probleem want MARKED organiseert ook een X-MAS MARKED. Hier kan je alle ontwerpen kopen voor onder de kerstboom. Lees hier meer over de X-MAS MARKED. Nu heb je dus echt geen enkel excuus meer om een suf kerstcadeau te kopen. See you there Belmodo birds!

Met medewerking van Loes van Look. 

page loaded