Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Momu & de Dag van de Wetenschap

Door Karen op 22.11.2012

Zondag 25 november 2012 is het Dag van de Wetenschap. Die dag kan je op 75 Antwerpse locaties, aan de hand van expo's, workshops en demo's, ontdekken hoe technologie de bovenhand neemt in ons daily life. Most important hotspot of the day voor de Belmodo lezeressen: het MoMu!

Het Modemuseum van Antwerpen zet die dag wetenschap ook in the picture. Je kan er bijvoorbeeld gratis naar de tentoonstelling Madame Grès. Sculpturale Mode -lees er meer over in het Belmodo artikel Must-visit: Madame Grès. Sculpturale Mode. Ook zijn er tal van activiteiten die de link tussen fashion en science belichten.

Zo is er de Kunststofkwestie. Een jas van Maison Martin Margiela speelt de hoofdrol in Kim Verkens' onderzoek naar de conservatie van kunststoffen. Visit de MoMu bibliotheek to learn more.

Verder analyseerde Nathalie Ortega zwart geverfd wol uit de 17de en 18de eeuw: cosy fashion history

Doctoraatsstudente Catherine Willems neemt je mee in 'Future Footwear': de schoen vanuit een biomechanische en een design-antropologische point of view.

Nice detail: in het atelier (van 10:00 tot 13:00 of van 14:00 tot 17:00) kunnen 10- tot 16-jarigen zelf aan de slag. Schrijf je in via [email protected] (€ 12,50) en ontwerp je eigen one and only ecologische sloefjes. 

Waar

MoMU
Nationalestraat 28
2000 Antwerpen

Wanneer

Zondag 25 november van 10:00 tot 18:00

Met medewerking van Siel Vandamme.

page loaded