Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Nicolas Karakatsanis: duistere fotografie

Door Karen op 19.11.2012

Nicolas Karakatsanis, who? Hij is een Antwerpse cameraman en vanaf nu kennen we hem allemaal, want Nicolas is booming. Op zondag 14 oktober 2012 sleepte hij bijvoorbeelde de Jo Röpcke Award op het Filmfestival van Gent in de wacht. Goed bezig dusVerder werkte Nicolas voor Rundskop en als Director of Photography voor de Amerikaanse versie van Loft. Ook internationaal is hij bekend voor zijn reclame commercials en binnenkort zelfs als medewerker aan een nieuwe HBO-reeks. Ook video-clips voor de Hickey Underworld en Baloji staan op zijn impressive CV. Watch for yourself.

En dan hebben we het nog niet over zijn ander talent gehad: taking pics.


Fotografie is misschien wel zijn grootste passie. Check for yourself! Ga tussen donderdag 22 novemer en vrijdag 21 december 2012 eens piepen in de Brusselse Alice Gallery. Nicolas exposeert er met Adjusting Infinity, een mysterieuze fotoreeks over het dagelijkse leven. Het leven op filmsets, van zijn vrienden, anything. Interesting detail: de foto's baden in een donkere sfeer: shadowy en gloomy. Banale dingen worden dramatisch, heroïsch en dark voorgesteld: day becomes nightlife becomes fiction.

Wil je meer duister werk van deze trending fotograaf/cameraman zien? Op donderdag 22 november 2012 om 18:00 gaat de tentoonstelling van start met een vernissage. Nicolas, de Hickey Underwold en wij zullen er alvast zijn!

Met medewerking van Siel Vandamme.

page loaded