Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Nationa(a)l Pop-Up Store: een explosie van creativiteit

Door Tiany op 17.11.2012

Kunst, film, design, muziek en most importantly mode, daar willen wij altijd wel een stukje van meepikken! Come join us van vrijdag 7 t.e.m. zondag 16 december 2012 want dan opent de Nationa(a)l Pop-Up Store zijn deuren. 10 dagen vol Belgian creativity in het expo- en shopconcept in de Kasteleinswijk in Elsene.

Modeshows, concerten, brunches met artiesten, masterclasses, screenings van kortfilms en plenty more zullen er op onze zintuigen inspelen. The most interesting part: 1/4e van de designers -gevestigde waarden van de creative scene van ons Belgenlandje- selecteert het overige 3/4e deel van de participants. Verwacht je dus aan creatieve die hards en jonge groentjes die barsten van het talent.


Sidney Aelbrecht

De namen: voor Beeldende Kunst koos Matthieu Ronsse voor Kristof Lemmens, Bert Huyghe, Sidney Aelbrecht en Katrien Paullusen.


Tenue de Ville

Margaux Bolle

Voor Mode koos Stephan Schneider voor Tenue de Ville, Céline Lellouche, Cécile de Jaegher en Claire Lavendhomme. Annemie Verbeke brengt Margaux Bolle, Céline Deschepper en Emilie Beaumont mee naar Brussel. Aurore Brun, Babiche, Caroline du Chastel en Louisa-Maria Ponseele komen op uitnodiging van Joachim de Callatay.


Caroline Du Chastel

Op designvlak selecteerden de Nationa(a)l Pop-up bezielers zelf hun favorieten. Dat zijn Raphaël Charles, Damien Gernay, Maarten De Ceulaer, Muller Van Severen en Alain Gilles (Belgische Designer van het Jaar).


Muller Van Severen

Ook onze Belgische comic scene toont er zijn talent. Thierry Van Hasselt staat in voor 5ième couche, Frémok, Employé du moi, Lustre, Nos Restes, Sarbacane en Super-Structure. Bonus voor de stripfannaten: Frederic Jannin voegt er zijn persoonlijke selectie favo strips aan toe.


Par les sillons - Vincent Fortemps - Frémok

Music meastro, want Hooverphonic is responsible voor de nodige beats. Zij zullen bands meebrengen, vertegenwoordigd door onafhankelijke labels en lid van BIMA. Lots of names, lots of culture en dat allemaal van eigen Belgische bodemBelgium's got talent smileThat's for sure en daar willen Adeline en Alexander met hun vzw Nationa(a)l ons dan ook bewust van maken. Come and see. Begin met een brunch, een kopje koffie of een lunch in Kamilou, het restaurant van dienst. Wiels' bio keuken van fairtrade dishes zal je zeker doen watertanden.

Extraatjes: de modeshow op vrijdag 7 december 2012, verschillende spontane verrassings events en een surprise concert, dus hou de Facebookpagina nauwlettend in de gaten. Ook een meeting met je lievelingsdesigner of stripauteur is possible: check de site. Een ticket kost € 6,- of € 3,- voor studenten en invaliden en geeft je recht op een mini-korting in de Pop-Up Store: that's a winner. Last but not least: zondag 16 december 2012 is er free entrance. Overtuigd? We are

Nationa(a)l Pop-Up Store
Kasteleinsplein 18
1050 Elsene
Van vrijdag 7 t.e.m. zondag 16 december van 10:30 tot 20:00

Met medewerking van Siel Vandamme.

page loaded