Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Model turned actor

Door Astrid op 10.11.2012

Of is het actor turned model, turned back actor? Want de Franse acteur Gaspard Ulliel kruipt binnenkort in de huid van Yves Saint Laurent in een biopic over de wereldberoemde ontwerper.

De film heeft voorlopig nog geen titel en geen releasedatum. Toch wordt er al gelekt dat de movie zal gaan over mister YSL’s hoogdagen in de sixties en seventies. Wij hopen op een insight view in de jetset Studio 54 crowd en de lancering van het iconische modehuis. En natuurlijk loooooots of amazing fashion! Word on the street is dat het modehuis trouwens helemaal achter deze Franstalige biopic staat.


Andy Warhol en mister YSL in the olden days

Director van dienst is Bertrand Bonello. Hij was het ook die uiteindelijk Gaspard Ulliel castte voor de rol van Yves Saint Laurent. We herkennen de Franse hottie o.a. als de jonge Hannibal Lector in Hannibal Rising en als de fiancé van Audrey Tautou in Un long dimanche de fiançailles. Die laatste rol leverde hem trouwens een Cézarbasically de Franse Oscar– op!

Maar Gaspard’s bekendste rol is waarschijnlijk die van lead in de reclamefilm voor Blue de Chanel. De video werd by the way geregisseerd door niemand minder dan Martin Scorsese. Starstruck zal de Franse acteur niet snel zijn. Je kan de video bekijken in het Belmodo artikel Bleu de Chanel: the movie

Op meer nieuws over de film blijft het sowieso wachten tot volgend jaar, maar ik kan nu al niet wachten om hem te zien!

page loaded