Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Blitsexpo de °3 van A°: eetbare, tinnen en emotionele juwelen

Door Angelique op 09.11.2012

Mmmm, een juweeltje om op te eten! Het is een gezegde maar vanaf nu is het ook echt mogelijk. Van donderdag 8 tot en met zaterdag 10 november 2012 kan je in KAN Antwerpen, een juwelen/lederwaren boetiek, terecht voor een blitsexpo van 3 promising net-afgestudeerde juweelontwerpers. And the nominees are: Clarisse Bruynbroeck, winnares van de Quartier Bricolé Prijs 2012, Jonathan Hens, winnaar van de prestigieuze Marzee Graduate Prijs 2012 en Celina Gram, dé ontdekking van 2012 volgens het FFI.

Deze laatste komt dan ook met een heel om-van-te-smullen concept: eetbare juwelen! Say what? Celina combineerde haar liefde voor juwelen met haar food addiction. Zo creëert ze telkens opnieuw op een spontane manier gerechtjes in de vorm van een halsketting: edible neckwear, jummie! Met niemand minder dan Sergio Herman als mentor ligt er echt haute cuisine jewellery voor je neus: een combinatie van genieten, moleculair koken, smaak en design.

Met de collectie reageert Celina tegen de massaconsumptie, haalt ze eetstoornissen aan en pleit ze voor een genieten van het hier & nu. Dus, enjoy! In KAN kan je de creaties bewonderen terwijl jezelf snoept van 'pareltjes' als zachte truffel, neon zalm, shiny pistache en rode biet.


De 2de ontwerper is Jonathan Hens, een 23-jarige student met een harde en stoere juwelencollectie. Zijn creaties zijn gemaakt van tin en liggen tussen juweelontwerp en mode. Jonathan haalde zijn inspiratie uit de nacht: een cosmopolitische stad, een donker steegje: een dark mind in een wereld van geluk. Denk aan geometrische borststukken, corsetten, maskers en arm-pieces.

Het tin bewerkte hij met diamantschilfers, graveringen en grove stitches om zo verschillende identities te creëeren, verwijzend naar de verschillende subcultures in society. Result: stoere statement jewellery met een edgy kantje.

Clarisse Bruynbroeck is de 3de ontwerpster van dienst. Haar collectie is gebaseerd op haar eigen leefwereld. Met haar breekbare juwelen deelt ze het leed en verdriet dat samenhing met de eetstoornis van haar zus. Ze koos daarom het lichaam in al zijn aspecten als vertrekpunt: de vorm, de bouw, de lichaamstaal en de emotionele kant.


Haar sieraden balanceren tussen juweel en object. Ijzeren silhouetten stellen het 'vreemde' en 'ongekende' voor: broze en breekbare accessoires met een verhaal. Ook zien we handen: handen die willen geven, die niet ver genoeg reiken, die proberen te troosten. Een emotionele collectie die je moet gezien hebben. Fragile!

Je kan de expo vandaag nog tot 18:00 en morgen van 14:00 tot 18:00 bezoeken in de Wolstraat 8, 2000 Antwerpen. Worth a visit

Met medewerking van Siel Vandamme.

page loaded