Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Fashion Professionals: Angelique Foré

Door Kim op 07.11.2012

Tijd voor part two van onze Fashion Professionals reeks! Na een uitgebreide vragensessie met Michaël (lees alles over zijn ervaringen en tips in de fashion business in het Belmodo artikel Fashion Professionals: Michaël Schockaert) is vandaag Belmodo angel Angelique Foré aan de beurt. Angelique maakt deel uit van het driekoppige team dat ooit Belmodo uit de grond stampte en is altijd het zonnetje in huis.

Welke studies heb je gevolgd en waarom heb je die gekozen?

"Ik heb een tweetal jaar Pol. & Soc. gestudeerd aan de universiteit van Gent en ben daarna Communicatie Management gaan studeren aan de Artevelde Hogeschool, omdat ik heel graag voor het medium televisie wilde werken. Mijn 1ste keuze als student was eigenlijk Studio Herman Teirlinck, maar mijn ouders vonden dat niet zo'n goed idee. Nu zou ik me daar gigantisch tegen verzetten maar op mijn 18de was ik echt een braaf meisje (lacht). Er is dus werkelijk een actrice aan mij verloren gegaan, soms vraag ik me af, wat als..."

Was het van het begin jouw doel om in de media of mode te belanden?

"Ik heb altijd graag in de media willen werken, maar mode is er pas later bij gekomen, eerder per toeval. Ik was wel een mode lover, maar geen die hard. Mode als vakgebied heb ik pas op mijn 23ste leren kennen dankzij Tiany toen we elkaar hebben leren kennen bij JIM. We werkten samen als programmamakers voor Alive.Style en zoals je weet is het daar niet gestopt. We hadden zoveel fashion info die we wilden delen. Naast die vaste job begon ik ook te freelancen -ik schreef na de vele uren die we klopten voor televisie ook voor o.a. ELLE. Het idee om een online fashion magazine te starten was er al in 2007, maar het heeft nog een jaar geduurd vooraleer dat plan volledig op tafel lag. In november 2008 zijn we van start gegaan met Belmodo.tv, de dag dat Obama president werd -sowieso een dag die we niet snel zullen vergeten!

Belmodo.tv is al van bij het begin een onderdeel geweest van Belmodo Media, ons eigen fashion content house. In het begin was ons kantoor onze keuken, living of gewoon ergens een WiFi café. We zaten gigantisch veel in de Revista in Antwerpen, een koffiehuis waar we vaak afspraken met onze 1ste klanten -sympathiek en gezellig! 1 van onze 1ste opdrachten was online video's produceren voor ELLE.be. Heel erg leuk, toen doken we bijvoorbeeld in de kast van fashionista's als Inge Onsea, Cathy Pill en vele andere. In 2010 hebben we beslist om de vaste job bye bye te zeggen en ons nieuwe leven te omarmen: Belmodo Media en Belmodo.tv!"

Wat was jouw 1ste ervaring binnen de modewereld? Heb je tips om zo'n job te pakken te krijgen?

"Mijn 1ste ervaring binnen de mode en media waren de tv-producties voor Alive.style en later Spotlight samen met Tiany. Ik heb ook andere niet-mode gerelateerde tv-producties gedaan. Mode gecombineerd met alle mogelijke vormen van content creatie als styling, video, copy online en offline spraken mij het meeste aan -vandaar ook de keuze om onze krachten te bundelen en samen met Tiany en Michaël ons bedrijfje uit te bouwen, gespecialiseerd in fashion content. Ik kan niet zoveel tips geven want ik ben er gewoon ingerold. Ik heb stage gelopen bij JIM en ik heb er 6 jaar gewerkt -het allerbelangrijkste om zo'n job te kunnen uitoefenen is dat je heel hard moet werken én je ook moet amuseren."

Wat zijn belangrijke tips voor iemand die absoluut in de modewereld wil belanden?

"Het is heel erg hard werken, dus aan alle schone slaapsters die de modewereld willen induiken: stay out! Zorg dat je van alles op de hoogte bent, niet alleen mode maar ook muziek, kunst en cultuur. Je zal zien hoe alles elkaar beïnvloedt en zo beleef je nog meer fun aan de job. Durf verder graven dan je neus lang is! Ook belangrijk: wees eerlijk en durf je mening te uiten. Durf nee zeggen als je het liever anders ziet -je zal zien dat er heel veel appreciatie en respect voor terug komt."

Als je iets graag wil en je werkt er hard voor, ook al heb je nog geen perfect uitgestippeld plan in je hoofd maar je weet wel waar je naartoe wil... dan komt het gewoon goed!

Wat is je werkmotto?

"Problemen bestaan niet, alleen oplossingen bestaan! Ik heb dat eigenlijk een beetje gepikt van mijn collega Michaël, hij is altijd de zon op kantoor. De eeuwige positivo, ik ben dat van nature ook maar hij nog net ietsje meer en sinds hij me die leuze ooit meegaf, pas ik ze constant toe én het werkt (lacht)!"

Heb je ooit tegenslag gekend op professioneel vlak en hoe ging je daar dan mee om?

"Tegenslag niet echt, maar het 1ste opstartjaar van Belmodo als bedrijfje was heavy. Ik was net mama geworden en wou alles té goed doen. Ik gaf mezelf constant het gevoel dat ik niets goed deed, heel vermoeiend voor mezelf en mijn omgeving. Na een dikke 6 maanden was het postnatale gedoe gelukkig achter de rug en zag ik plots heel duidelijk waar ik privé en professioneel naartoe wilde."

De jobs binnen de modewereld zijn eerder schaars, wat is jouw tip om een voet tussen de deur te krijgen?

"Spontaan solliciteren blijft een gouden tip. Het lijkt onbereikbaar, maar niets is minder waar. Wij krijgen dagelijks spontane sollicitaties binnen van leuke madammen én ook gents die graag bij ons willen komen werken. Wij beantwoorden alles en houden alles bij. En ja hoor, uit zo'n spontane sollicitatie hebben wij al iemand aangenomen. Karen werkt ongeveer 1 jaar voor ons, 1st als freelancer en nu is ze vast in dienst. Happiness!"

Ook zin in een carrière in de mode-industrie? Neem dan zeker eens een kijkje op dé fashion vacaturesite Careerstyler.com, en wie weet vind jij binnenkort wel jouw droomjob!

page loaded