Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Fashion Schools: Polimoda pt. II

Door Kim op 24.10.2012

Yes we've talked about it before, maar omdat wij maar niet genoeg krijgen van het idee om ooit nog eens op de schoolbanken in Firenze te vertoeven hebben we zo'n voorgevoel dat jullie daar net hetzelfde over denken. Daarom brengen we jullie het 2e Polimoda fashion school report, lees even het eerste Belmodo.tv artikel Fashion Schools: Polimoda om helemaal up-to-date te zijn. Deze keer vanuit het standpunt van de 24-jarige Delphine Delchambre!

This lady means serious business, en trok na haar zomercursus 3 jaar naar Firenze om de bachelor Fashion Marketing Management aan Polimoda te studeren.

"De bachelor werpt een blik op het commerciële aspect van mode. Niet echt voor de creatievelingen of mensen met een fantasierijke geest, want hier komt eerder het zakelijke aan bod. Hoe begeleid ik een designer, hoe pas je ontwerpen aan aan verschillende markten, hoe en waar koop ik collecties aan of hoe houd je je eindejaarsbalans gezond - hoe hard de creatievelingen het ook mogen haten, mode is onlosmakelijk verbonden met marketing. Deze opleiding zorgt ervoor dat jij eigenlijk klaar bent om aan ontwerpers de zakelijke ondersteuning te bieden die ze nodig hebben, degene die creatieve ideeën omtovert in verkoopbare realiteit."

"Ikzelf koos deze cursus omwille van zijn breed interesseveld en de mogelijkheid om achteraf nog steeds verschillende kanten op te kunnen. Het is niet noodzakelijk na een Polimoda opleiding de modewereld in te gaan, je kan ook perfect aan de slag bij eender welk ander bedrijf voor een marketing of management functie. Ik ben eerder toevallig bij Polimoda terecht gekomen. Na een korte rechtenstudie in België had ik al snel door dat ik creatievere oorden moest opzoeken."

"Verder vond ik het ook heel interessant mijn opleiding in het buitenland te volgen. Een buitenlandse ervaring beschouw ik echt als een enorme meerwaarde aan je CV, aan je educatieve, maar vooral ook persoonlijke ontwikkeling. Het aanleren van een nieuwe taal, een nieuwe cultuur leren kennen, voor het eerst op eigen benen moeten staan en echt alles alleen moeten regelen is een erg verantwoordelijke taak voor een jong persoon, maar het is een ongelooflijk goede leerschool geweest die ik voor geen geld ter wereld nog zou willen omruilen."


"De opleiding kost ongeveer € 8000,- per jaar en de inschrijvingsdeadline is 10 september. Informatie over de verschillende cursussen is makkelijk te vinden op de website en je kan ook altijd mailen, de mensen aan het onthaal zijn erg vriendelijk en beschikbaar en spreken bovendien behoorlijk Engels. Voor de bachelor moet je een ingansexamen afleggen waarin je je passie voor mode, je Italiaanse kennis en ambities moet overbrengen. Naast de testen, is er ook een (Italiaans) gesprek met het afdelingshoofd. Het ingangsexamen is zeker niet onoverkomelijk, veel mensen hebben angst voor hun beperkte kennis van het Italiaans, maar deze vrees wil ik bij deze uit de wereld bannen! Het gesprek is een kennismaking en een manier om te testen of je gemotiveerd bent. Een basiskennis van het Italiaans en de wil om het verder te leren is hiervoor de enige vereiste."

Wat raad je mensen aan die ook de sprong naar het buitenland willen wagen? "Ik raad iedereen aan zijn dromen en buikgevoel te volgen. Vaak zegt onze intuïtie meer dan ons verstand en moeten we een risico durven nemen, een stap in het duister zetten. Laat je niet afschrikken door iets wat vreemd aan je is of moeilijk lijkt, maar ga de confrontatie aan en verleg je grenzen! Als je besluit om naar Firenze te gaan, laat je dan volledig opslorpen door 'la dolce vita', want het is een magische ervaring die je in ons belgenlandje niet vindt..."

Ook zin in een carrière in de mode-industrie? Neem dan zeker eens een kijkje op dé fashion vacaturesite Careerstyler.com, en wie weet vind jij binnenkort wel jouw droomjob!

page loaded