Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Interieur 2012: fashion meets design

Door Tiany op 17.10.2012

Fashion meets design op INTERIEUR 2012 in Kortrijk. Modehuis Prada zet zijn 1ste stappen in de interieurwereld met de Prada Lounge, die is ingericht rond de legendarische Clover Leaf van Verner Panton. Deze sofa staat bekend voor zijn typische organische vormen en is in 1969 ontworpen door het Deense Verpan.

Prada was zo'n fan van deze speciale sofa dat ze om een heruitgave hebben gevraagd in groen fluweel, in de stijl van het Italiaanse modehuis. De Clover Leaf schittert vandaag al in de belangrijkste winkels van Prada. Maar geen zorgen, je kan je een trip naar de flagship stores in Londen, Milaan of Parijs voorlopig besparen, want je kan je settelen in de heruitgave op Interieur 2012!

Maar Prada is niet de enige mode-infiltrant op Interieur 2012. De organisatie lanceerde de wedstrijd DRESS A HOST(ESS), om voor de hosts en hostessen van Interieur een uniek uniform te ontwerpen. And the winner is... de Noorse designer Damien Fredriksen Ravn. Hij heeft het logo van Interieur verwerkt in de voor hem kenmerkende geometrische vormen en prints, met een clean en futuristisch uniform als resultaat. Het is eens wat anders dan de stijve zwart-wit pakjes van de doorsnee hostess!

Interieur 2012 blijf natuurlijk nog altijd de focus leggen op interieurdesign. 9 dagen lang vormt de biënnale hét platform bij uitstek waarop meer dan 300 internationale exposanten, jonge ontwerpers en aanstormend talent hun allernieuwste creaties voorstellen. Naast de ruim 300 exposanten zijn er ook nog 8 tentoonstellingen. Design lovers, hier moet je zijn!

INTERIEUR 2012
Publieksdagen: zaterdag 20 & zondag 21 oktober 2012 en van woensdag 24 t.e.m. zondag 28 oktober 2012
Ticketprijs: € 16,- voorverkoop op ticketland.be of € 20,- ter plaatse.

Kortrijk Xpo
Doorniksesteenweg 216
8500 Kortrijk
www.interieur.be

Met medewerking van Jolien Pardon. 

page loaded