Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Photoshop Fails & Fashion

Door Catherine op 11.10.2012

Mode is onze passie hier bij Belmodo -duh- maar af & toe mag er ook eens goed mee gelachen worden. Modellen die op hun bakkes gaan, de stijlblunders van de celebs, Anna Dello Russo's Fashion Shower...

Plenty of fun in the world of fashion!

Blijft ook hilarisch: Photoshop-miskleunen waarbij het afgebeelde model plots een arm of een oor kwijt is.

Laatst spotten we er weer een goeie, dus hoog tijd om de grappigste fails van het moment even op een rijtje te zetten. Enjoy!

Feed the horse

American Apparel is 1 van onze favo brands, zonder twijfel, & hun controversiële campagnes zitten er altijd boenk op. Maar de laatste ad van het merk springt in het oog om een andere reden...


A big black horse with a tiny body bij American Apparel

Op de website van American Apparel verscheen namelijk een beeld van een model in een kanten jurk dat een paard aait.

Een paardenhoofd, that is

Het lichaam van het arme beest lijkt namelijk volledig weggephotoshopt!

Fashionista nam echter contact op met American Apparel & nu blijkt dat het halve paard verstopt staat achter het meisje. Door het aanpassen van de kleur is dat in de advertentie echter bijna niet meer te zien... 

Bagagedrager

Misschien wel de beste van allemaal: het fietsincident op de website van Neiman Marcus

De Amerikaanse keten van department stores liet een model in jeans van J.Brand poseren met een tweewieler, maar photoshopte vervolgens 1 wiel weg (zie boven).

Dat niemand opmerkte dat er een halve fiets miste voor het beeld online werd gezet gaat onze fedora alvast te boven. 

Arme Karlie

Karlie Kloss heeft het niet makkelijk. Haar gewicht & magere uiterlijk hebben al meer dan eens in negatieve zin het modenieuws gehaald. 


Will the real Karlie please stand up?

Eind vorig jaar nog vonden beelden van het skinny supermodel voor de Italiaanse Vogue hun weg naar pro-anorexiawebsites. Vogue besliste daarop de productie van haar website te halen.

Het gebeuren maakte Japans tijdschrift Numéro klaarblijkelijk zo bang dat de beeldredacteuren een shoot met Kloss voor het oktobernummer stevig photoshopten.

Haar ribben & borstbeen werden gladder gemaakt waardoor het model er een pak minder skeletachtig uitziet. Fotograaf Greg Kadel zette het origineel echter op zijn eigen website & another Photoshop fail was born.

Verloren voorwerpen

En dan zijn er nog die dertien-in-een-dozijn Photoshop-foutjes, van een missende arm tot een zwevend hand.

Vooral Victoria's Secret blinkt hierin uit. Het lingeriemerk ontnam de arm van Marissa Miller & liet een ander model poseren naast Thing uit The Addams Family.


Alarmerende beelden uit de catalogus van Victoria's Secret

We zouden hier nu een tirade kunnen afsteken over hoe al deze domme foutjes het gevolg zijn van een retoucheringswoede geïnspireerd door een verwrongen lichaamscultus.

We zouden het kunnen hebben over de nadelige invloed van al dat gephotoshop op het zelfbeeld van jonge meisjes -& paarden.

Maar we gaan dat niet doen & gewoon eens goed lachen. Haha

page loaded