Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Grand opening Wasbar

Door Astrid op 08.10.2012

Deze week opende de gloednieuwe Wasbar zijn deuren in Gent. Na weken nieuwsgierig binnenpiepen, kunnen we jullie eindelijk een full report brengen van wat volgens ons dé hotspot in Gent is!


We lichtten al een tipje van de sluier, dus lees er alles over in het Belmodo.tv artikel Geef je kleren en je haar een frisse beurt in de Wasbar. En ontdek alles over het über coole concept van Dries Henau & Yuri Vandenbogaerde. Wasbar is een wassalon/café/kapper/koffie/place to be!

Het idee ontstond toen deze guys zelf klein woonden en zoals velen onder ons de was telkens naar huis brachten. Op een bepaalde leeftijd wordt dat ietwat gênant, zeker wanneer er af en toe een onderbroek van de mama meekomt (not my words!).

Uren zitten wachten in een tl-verlichte wasserette, daar hadden ze ook geen zin. De oplossing? Een wassalon waar iedereen gezellig kan samenkomen, misschien zelfs tussendoor wat werken of gewoon snel je coiffure in orde laten brengen. De machines draaien intussen op volle toeren, de Beste Kapper van België werd gevonden en Wasbar zal 7/7 van 10:00 tot 22:00 open te zijn. Ik denk dat vele mama’s in Vlaanderen deze jongens erg dankbaar zullen zijn…
Gespot op de opening van Wasbar: intern Malou met Cléo & Sarah van Black Balloon

Geloof me, dit wordt without a doubt mijn nieuwe hangout spot! Ook al is alles spiksplinternieuw, het voelt hier onmiddellijk erg homey en gezellig aan. De schuifwanden vol wastips en zelfgemaakte lampen van droogkuis kapstokken zorgen voor een personal touch! De Belgische designstudio Pinkeye stond in voor het volledige inrichten van de zaal en het ontwikkelen van het logo. Everything passeerde door hun handen van de verschillende upcycled meubelstukken, tot alle grafiek aanwezig @Wasbar. Een job die ze met ongelooflijk veel succes hebben vervuld. Hands up!

Daarnaast willen Dries & Yuri ook jong talent (uit Gent) samenbrengen. De Wasbar laundry bag is zo door Black Balloon ontworpen en de mjamie taart die we mochten proeven kwam uit de oven van Babycakes and Rabbits. Ook was je hier groen met Ecover en kan je een bezoekje brengen aan de Wasbar hairdresser Oliver. Dat kan trouwens tot 22:00 ’s avonds for all you workin’ people out there!

Iedere avond van de week is trouwens rond een bepaald thema opgebouwd. Je vind de hele agenda op de Wasbar website, maar ik weet al welke 2 dagen ik het leukst zal vinden. Op vrijdag is er namelijk aperitivo naar het Italiaanse voorbeeld: je koopt een drankje en schuift aan het buffet met overheerlijke aperitiefhapjes aan. Trust me, hierna ga je echt niet meer op restaurant. En zondag biedt Wasbar een gezellige brunch aan. Ik heb zondag inmiddels gedoopt tot nieuwe wasdag!We werden de hele avond verwend met bubbels, lekker food (die citroentaart was écht top) en tenslotte met een spetterend optreden van Zinger. Wij zijn hélemaal fan van Wasbar! Hou deze jongens zeker in de gaten, want wij voorspellen dat de Wasbar’s overal zullen opduiken!

Neem ook gerust een kijkje naar het persoonlijke videoverslag van Belmodo stagiaire Malou Gees! Zij ging Black Balloon ophalen en trok samen met de ladies richting Wasbar. 

page loaded