Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Axelle Red @ Modemuseum Hasselt

Door Tiany op 05.10.2012

Big news! Want het Modemuseum van Hasselt strikt niemand minder dan Axelle Red voor z'n volgende modetentoonstelling. Een bekende zangeres die haar verhaal doet over een mix van muziek en de (Belgische) mode doorheen haar leven, fashion meets music. Interessant nietwaar?

In het Modemuseum van Hasselt zal van zaterdag 26 januari 2012 t.e.m. zondag 2 juni 2013 een expo van Axelle Red - Fashion Victim plaatsvinden. Deze levendige vrouw krijgt carte blanche, of beter gezegd 'rouge', om de passionele relatie tussen muziek en mode in haar levensverhaal te vertellen. De titel van haar présence alleen al doet ons watertanden. Oh yeah!

Het Modemuseum en Axelle Red vroegen Didier Vervaeren, artistiek directeur, stylist en docent aan La Cambre, haar bij te staan in dit fenomenale project naast grafisch vormgever Paul Ritter, stylist Jean François Pinto en ontwerpers Veronique Leroy en Elvis Pompilio. Nu weten we meteen waarom Didier & Miss Red samen werden gespot front row tijdens de academieshows afgelopen juni bij La Cambre & in Antwerpen. Got it now!

Deze roodharige artieste is niet enkel gepassioneerd door de wereld van muziek, maar ook de fashion bizz doet haar telkens weer trillen van genot. Als 20-jarige gebruikte zij al fashion als een expressiemiddel, een passie, een kunst en een spiegel voor zichzelf en voor de samenleving. Axelle's werken staan bol van de reflecties naar vernieuwende ontwerpers als Helmut Lang, Maison Martin Margiela, Olivier Theyskens en A.F. Vandevorst.

Tot op de dag van vandaag deelt zij nog steeds haar love voor de fashion designers van haar tijd als de 6 van Antwerpen. De actieve samenwerking zorgde voor een soort van 2e familie met o.a. Ann Demeulemeester, Dries Van Noten, Dirk Bikkembergs, Walter Van Beirendonck, Dirk van Saene en Marina Yee.

Haar garderobe is als een verhaal op zich! Axelle loves de tabi schoenen van Margiela en gebruikt verschillende variaties op de jumpsuit in haar clips. Her en der spot je trouwens ook een hoed van Elvis Pompilio

Axelle heeft niet alleen zelf gigantisch veel inspiratiebronnen maar de zangeres haar eigen stijl wordt ook vaak gebruikt als inspiratie voor anderen. Zelfs Madonna liet zich verleiden tot een gelijkaardige cover van Axelle voor de cd "Confessions on a dance floor". 

Axelle's stijl is meestal een vorm van uitdrukking waarbij mode voor haar een creatieve tool is. Naast het mode luik omvat haar tentoonstelling ook fotografie en video. Getting even more excited? UhuuuMadame Red koos getalenteerde fotografen en artiesten altijd op een behoedzame manier die soms zelfs leidden tot echte vriendschappen, zoals met Paul Ritter. Fotografen als Georgia Kokolis, Jan Welters en many more zijn voor haar toptalenten van grande classe waar je in deze tentoonstelling werk mag van verwachten.

Bij het fashion luik mag je je verwachten aan klinkende namen als Maison Martin Margiela, Véronique Leroy, Olivier Theyskens, Helmut Lang, Elvis Pompilio, A.F. Vandevorst, Sam Dillemans, Marlène Dumas, Christian Wijnants, Ann Demeulemeester, Boy & Erik Stappaerts, Charlie De Keersmaeker, Veronique Branquinho, Rick Owens, Haider Ackermann, Tim Van Steenbergen, Bruno Pieters en Serge Leblon. Een mond vol namen waar Belmodo.tv nu al naar uitkijkt!

Axelle Red - Fashion Victim
van zaterdag 26 januari 2013 t.e.m. zondag 02 juni 2013

Modemuseum Hasselt
Gasthuisstraat 11
3500 Hasselt

www.modemuseumhasselt.be

Met medewerking van Sabrina Dewitte.

page loaded