Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Sieff Fashion

Door Kim op 03.10.2012

Nieuw talent ontdekken is altijd boeiend, maar bij Belmodo.tv blikken we met evenveel plezier terug op het werk van de big names in the fashion industry. Want eerlijk, wat is er leuker dan terugkijken naar iconische beelden van bekende ontwerpers of modellen uit vervlogen tijden?

De bekende Franse fashion fotograaf Jeanloup Sieff overleed in 2000, maar liet een grote collectie na van prachtige fashion fotografie. Sieff werkte o.a. voor Harper's Bazaar, Vogue en Elle en was goed bevriend met Yves Saint Laurent en Pierre Bergé, die dan ook geregeld voor hem poseerden.

Ter ere van het nieuwe boek Sieff Fashion, dat de hoogtepunten van de 40-jarige carrière van Sieff bundelt, halen wij er nog even onze favorieten uit.


Yves Saint Laurent, YSL Pour Homme, 1971

This image isn't in the book because it’s a nude image. We’d said fashion only, so we took it out, but it’s one of the most iconic images of Yves Saint Laurent. And this was taken in the studio by my father and I think they discussed the idea together. Yves probably asked him, 'What can we do? I have this perfume. What ideas do you have?' They came up with the idea to go nude, which amused Yves, and they did the shoot within several hours. It was really simple. There were no clients, no noisy artistic directors - it was just my father and Yves Saint Laurent. It was another time. There's a lot of sadness in this image, but I know that they were having fun. - vertelt Sieff's dochter, Sonia Sieff.


London, Queen, 1964 (links) - Jane Birkin, Harper's Bazaar 1966 (rechts)


Jardin des Modes, 1961


Twiggy, Elle, 1966 (links) - Alfred Hitchcock & Ina Balke, Harper's Bazaar 1963 (rechts)


Yves Saint Laurent, Vogue Italia, 1969

Pictures via The Cut

page loaded