Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Digitalism meets fashion

Door Karen op 02.10.2012

Nog tot zondag 7 oktober 2012 vindt er in de hal van het MoMu en in de winkel van Hermès in Antwerpen de tentoonstelling '8 dassen' plaats. Een mix van poëzie en technologie in een modejasje. Een uniek concept dat je simpelweg moet gezien hebben! 

Kunstenaar Miguel Chevalier neemt je mee in de zijden wereld van de 8 Heavy twill-dassen van Hermès en presenteert ze op een totaal nieuwe manier. Door zijn interactieve installatie worden de 8 patronen digitaal geprojecteerd en als je als toeschouwer beweegt, doen de patronen vrolijk mee.

Omdat er gebruik wordt gemaakt van typerende elementen uit de digitale cultuur -denk symbolen als USB, On/Off en chips van printplaten- vormen de collectie van Hermès en het werk van Chevalier de perfecte combo. Of hoe digitalism meets fashion in a very fun way.

Naast deze installatie creëerde Chevalier ook een interactief virtueel boek. Daarin vind je teksten van filosofe Christine Buci-Gluksmann én tal van leuke manieren om een das te knopen. Van een eenvoudige en dubbele eenvoudige knoop tot een Windsor- of meervoudige Windsorknoop. 

De 2 installaties en de etalage van de Hermès winkel in Antwerpen zorgen ervoor dat de wereld van de man een week lang in de kijker staat. En Hermès weet waarom!

Muurprojectie in de hal van het MoMu (het Modemuseum)
Nationalestraat 28
2000 Antwerpen
dinsdag tot zondag van 10:00 tot 18:00

De Wereld van de Man in de winkel van Hermès
Schuttershofstraat 19
2000 Antwerpen
maandag tot vrijdag van 10:00 tot 18:00
zaterdag van 10:30 tot 18:00

Met medewerking van Sabrina Dewitte.

page loaded