Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Tim Van Steenbergen haalt de natuur in huis

Door Michael op 01.10.2012

Tim Van Steenbergen heeft de catwalk even ingeruild voor een sofa. Niet om in te chillen natuurlijk. In samenwerking met aristide creëerde Tim een collectieboek met moeder natuur als bron van inspiratie.

Aristide, ooit gesticht door Aristide Bourguignon en nog steeds in handen van de Bourguignon familie, is al sinds 1979 actief in de high quality interieur- en decoratiestoffen business. Sinds 2011 slaan ze elk jaar de handen in mekaar met een Belgische designer uit een andere discipline, in dit geval de modewereld. Vorig jaar lieten ze zich ook al inspireren door de runway, toen ze samenwerkten met de bohemian artist/fashion designer Marina Yee. Dat samenspel resulteerde in een dromerige paars en pastelblauw getinte home-interior collectie.

Designer van dienst is nu dus Tim Van Steenbergen, vooral bekend om de kunst van het draperen en zijn oog voor detail. Draperen, stoffen en kwaliteit? Een samenwerking lag misschien wel voor de hand! Het effect van modeontwerper meets interieurarchitectuur -aristide by Tim Van Steenbergen- kan je vinden op de aristide website, maar wij lichten alvast een tipje van de sluier op. 

Van Steenbergen's collectie tracht de natuur in huis te halen, wat alvast blijkt uit de 5 subthema's die samen the beauty and the variety van de natuur uitbeelden. Zo is er WOOD: hanglampen in berkachtige textuur, fijne see-through gordijnen met een nerf-patroon en contrasterende, rustgevende houtstructuren.

De gordijnen maken deel uit van de SHINE & SHEER serie, die bestaat uit verschillende geprinte, unipolyester en katoenen gordijnen.

Daarnaast is er het Black&White thema, dat verwijst naar het spel tussen licht en donker. Zo lijken de jaloeziën iets weg te hebben van het negatief van een foto. Ook is er een spel tussen texturen, bijvoorbeeld het contrast tussen de cosy zwart-witte bekleding van de fauteuil en de strakke gelakte lampenkappen. 

Het Lava interieur combineert het vuurrode van de nog warme magma met de pikzwarte korrelige structuur van de reeds verbrande lava. Ook de purperen ribvelours kussens uit de RETRO collectie sluiten hier nauw bij aan. Groove, Soul, Ribble en Bubble, het klinkt als muziek in de oren, en zo zien ze er ook uit: een mix&match van veloursmotieven en chenille-technieken in een rijk rood-paars kleurenpalet.

Colonial laat toe het koloniaal verleden te herontdekken: luxestoffen als fluweel en streelzacht imitatiebont moeten ons daartoe verleiden. En zeg nu zelf, wat is beter dan zo'n warm fake vachtje (witte poolvos, nerts, koala of fret) om die koude winteravonden te doen vergeten?

Autumn spreekt voor zich: okergeel, mosgroen en roodbruine tinten brengen de hersft binnen. Sit back and relax, nog nooit zullen die 1ste gevallen bladeren zo'n knus gevoel hebben opgewekt. De herfst staat letterlijk voor de deur, en je kan hem nu nog binnenlaten ook! 

aristide by Tim Van Steenbergen is een warme cosy collectie waarin natuur en interieur perfect in elkaar overvloeien. Frisse houttinten of liever een strak spel tussen dag en nacht, de collectie biedt voor elk interieurhart wat wils! 

Met medewerking van Siel Vandamme.

page loaded