Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Fashion Schools: Esmod

Door Kim op 07.09.2012

Na Londen, Los Angeles, Amsterdam en Firenze kan Parijs zeker niet vergeten worden als 1 van de belangrijkste fashion capitals waar jonge creatievelingen hun 1ste stappen binnen de modewereld willen zetten. Waar ga je nu precies naartoe als je bijvoorbeeld textile buyer, persagent, productmanager of artistic director wil worden? Wij helpen je graag wat verder: Esmod is the place to be

Esmod is een internationale universiteitengroep die o.a. scholen heeft in Frankrijk, Oslo, Moskou, Sao Paulo, Peking en Berlijn en waar je terecht kan voor verschillende opleidingen binnen de fashion business.

"20 years ago, ESMOD developed programs in fashion business to meet the demands of fashion firms in need of creative yet commercial profiles, able to design, market and promote their collections," aldus ESMOD.


Margaux geniet van een Parisian lunch

Gezien wij liever weten van een insider hoe het eraan toegaat in deze opleiding, namen we contact op met Margaux Loore. Ze is 22 en studeert momenteel in Parijs.

"Ik heb net mijn 1ste jaar op ESMOD achter de rug. Wat mij vooral is bijgebleven is dat ik de kans gekregen heb om tijdens Paris Fashion Week backstage mee te helpen bij Vivienne Westwood, een geweldige ervaring! Ik moest de modellen kleden, erg stressy want alles moet ongelooflijk snel gaan, maar het was wel heel leerrijk om te zien hoe alles backstage in zijn werk gaat. Vivienne was ook heel vriendelijk en heeft ons bedankt voor het werk na de show."


Backstage @ Vivienne Westwood

"Ik heb 1st Modetechnologie aan Hogeschool Gent gestudeerd en daarna communicatiemanagement aan de Artevelde Hogeschool. Uiteindelijk bleek modetechnologie te praktisch en communicatiemanagement te theoretisch. Ik zocht naar een evenwicht tussen deze 2, en dat vond ik bij ESMOD. Mensen die ik ken hebben mij deze school aangeraden, en ik had zelf het gevoel dat dit de beste optie was gezien zij een erkend diploma geven."

"De opleiding van ESMOD is niet goedkoop. Ik volg de bacheloropleiding en betaal zo'n € 10 000,- à € 12 000,- per jaar. Je moet ook een ingangsexamen afleggen, waar ze nog vrij flexibel in zijn. Ik was wat aan de late kant: de weekends om de ingangsexamens af te leggen waren al voorbij, dus ik mocht het via internet doen. Het examen bevatte vooral vragen waar je je persoonlijke opinie moest geven. Zo kreeg je bijvoorbeeld 3 foto's van modellen op een modeshow, waarvan je dan alle aspecten moest uitleggen -make-up, kapsel, stoffen, thema en inspiratie,..."


Margaux (midden) met haar collega's in de DVF boetiek

"Ik weet nog niet precies wat ik na mijn studies wil doen. Er zijn nog zoveel jobs binnen de modewereld die ik wil ontdekken. Deze opleiding en de bijhorende stages helpen mij daarbij. De 1ste stage bij ESMOD is gericht op verkoop. De bedoeling is om zo de basis van de modewereld onder de knie te krijgen, en dat je elk jaar een stapje hoger gaat. Ik heb mijn 1ste stage in de boetiek van DVF gedaan, wellicht 1 van de meest leerrijke en sfeervolle ervaringen in mijn leven tot nu toe. Het was super om in zo'n mooie, luxueuze boetiek te mogen werken met geweldige collega's. Zij hebben mij veel dingen bijgeleerd."DVF goodies

"De stages voor de volgende jaren zijn eerder gericht op marketing, PR of communicatie. In het 2e jaar zou ik graag stage doen bij een modellenagentschap om te zien hoe het er daar aan toe gaat. Voor het laatste jaar zou ik graag naar New York gaan!"

"Deze opleiding heeft mij een ruimere kijk op het leven gegeven. Als je ervan overtuigd bent dat je later in de mode wilt werken, dan raad ik je echt aan het te doen."

Ook zin in een carrière in de mode-industrie? Neem dan zeker eens een kijkje op dé fashion vacaturesite Careerstyler.com, en wie weet vind jij binnenkort wel jouw droomjob!

page loaded