Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

The devil wears… verouderde trends?

Door Catherine op 30.08.2012

Het is alweer 6 jaar geleden dat 'The Devil Wears Prada' uitkwam. In deze fashion flick probeert groentje Andy Sachs, gespeeld door Anne Hathaway, het te maken in de keiharde wereld van Anna Wintour-kloon Miranda Priestly -een geweldige rol van Meryl Streep.

Het jubileum is reden genoeg voor internetkrant The Huffington Post om een ode te brengen aan de film die mode naar het grote publiek bracht.


Maar wat blijkt? De ensembles die Andy bij haar transformatie van eendje zonder stijl naar Chanel-zwaan aantrekt, hebben de tand des tijds toch niet helemaal zonder kleerscheuren doorstaan.

Bij het grootste deel van de 'trendy' outfits die de revue passeren, kunnen de journalisten van de HuffPost -en wij met hen- een dik vraagteken plaatsen.


Tweed petten passen met (ahum) wat moeite nog wel in de country girl chic anno 2012, maar schouderloze truitjes? Bolero's, foute riemen, thigh-high boots, te lange college jackets?


Schokkend om te zien hoe een prent die een paar jaar geleden nog als het hoogtepunt van stijl werd aanzien nu al gedateerd lijkt. Tenzijhij... 'The Devil Wears Prada' gewoon nooit echt zo fashionable was!

De schurken bij Refinery 29 kunnen zich niet herinneren dat de kleren uit de film ooit 'in' waren: 'We're scouring our memories trying to figure out if this stuff ever looked cool.'

Ouch!

Oordeel vooral zelf -maar geen kwaad woord over Andy's groene sixtiesjas. Wij hebben ei zo na dezelfde. 

page loaded