Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Move over Choupette, hier is Pumpkin!

Door Catherine op 26.08.2012

Wat is het met de fashion biz & katten dezer dagen? Karl Lagerfeld is helemaal geobsedeerd door zijn kitten Choupette & nu heeft iedereen het plots over Pumpkin, de Perzische poes van Grace Coddington. Want terwijl we de Choupette bag nog niet te zien hebben gekregen, heeft Coddingtons kat nu wél een eigen tas!

Als creatief directeur bij Vogue werd Coddington door Balenciaga gevraagd een tas te ontwerpen ter ere van de volgende Fashion's Night Out, hét jaarlijkse mode-event in de V.S. Ze creëerde een knaloranje tote geïnspireerd op haar huisdier.

Een print van met de hand getekende katjes in de Balenciaga-collecties van de voorbije jaren siert de handtas, die de naam 'Pumpkin' kreeg. Naar de kat dus, net als de kleur

De tas zal samen met 2 sjaals exclusief verkocht worden in de winkels van het modehuis in New York & L.A. tijdens Fashion's Night Out. Die gaat dit jaar door op donderdag 6 september 2012. Niet alleen in Amerikaanse steden trouwens, maar ook bijvoorbeeld in Londen & Amsterdam.

De Pumpkin is naar onze bescheiden mening iets te Halloween-y, maar past wel volledig bij Grace Coddington. Haar Venetiaans blonde haren matchen de tint & we weten al langer dat Grace obsessed is door haar kat. 

Exhibit A: de shoot die ze deed voor Vogue in augustus 2008. We zien model Karen Elson -de ex van Jack White- omringd door harige pompoentjes. De productie was de reden dat keukenprinses Martha Stewart Coddington later een belletje gaf. Ze wilde de naam van de fokker om zelf 2 Perzen te bestellen. 


Karen Elson voor Vogue, augustus 2008

Exhibit B: het boek 'The Catwalk Cats', dat Coddington uitbracht samen met haar partner Didier Malige. Zijn foto's & haar illustraties tonen hun privéleven door de ogen van hun feline friends

De poezen zitten in het boek onder andere FROW naast Anna Wintour, worden geprezen door Rei Kawabuko van Comme des Garçons & spelen model voor Karl Lagerfeld.

We betwijfelen ten sterkste of de Chanel-designer hen nog eens zou durven vragen nu Choupette al zijn aandacht opeist, zoals je kon lezen in het Belmodo.tv artikel The Krazy World of Kaiser Karl. If so, dan voorspellen wij een cat fight op de catwalk. Sorry, deze grappen schrijven zichzelf.


Uit 'The Catwalk Cats'

De Pumpkin zal op donderdag 6 september 2012 te koop zijn voor $ 1000,- bij Balenciaga in New York & L.A.

page loaded