Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Le Bestiaire: primal beauty

Door Tiany op 12.08.2012

Een skelet spreekt tot de verbeelding. Vroeger hield men de schedels van overwonnenen bij als trofeeën. Nu nog zijn pootjes en kootjes geluksbrengers. Ontwerpster Marie Artamanoff maakte samen met kunstenaar Sebastien Rien een juwelencollectie, bestaande uit hangers en ringen gemaakt van dierlijke kaken en tanden in solide silver.

Als kunstobject verkennen ze een post-humane esthetiek die we ook zien bij filmmakers als David Cronenberg en Sir Ridley Scott. Artamanoff en Rien vragen zich af of het dier ook een individu is. Die vraag wordt nog verscherpt doordat men de tanden - symbool van eigenheid - als ornament draagt. 

Niet alleen inhoudelijk intrigeert de collectie. Ze ziet er ook bijzonder uit. De objecten dragen Latijnse namen die een encyclopedische sfeer uitademen. Vooral Vulpes vulpes n°1 (vos) en Carcharias Twiggsensis (prehistorische haai) houden onze aandacht vast.

Kopen kan nog alleen privé. Maar we weten van het duo zelf dat er druk wordt onderhandeld over welke winkel of galerij de collectie in de nabije toekomst zal mogen verkopen. Eentje om in de gaten te houden dus! Fashion forward as we like it!

Met medewerking van Kim Thissen.

page loaded